Поради

Як боротися з панікою: ефективні поради від психолога

Як боротися з панікою: ефективні поради від психолога

Докторка медичних наук, професорка кафедри соціальної психології Ольга Овсяник розповіла, що панікерам для позбавлення від страху потрібно вміти дивитися йому в обличчя.

«Якщо панікер – це ви, і внутрішня паніка – ваш звичний стан, частіше включайте раціональність і дивіться своєму страху в обличчя. Візьміть аркуш паперу і напишіть, що потрібно зробити, якщо випадок, якого ви так боїтеся, все ж станеться», - радить психологиня.

Також фахівчиня радить звертати увагу на свої думки і настрої. Якщо наростає страх, то потрібно відразу перемикатися. В цьому випадку потрібно зайнятися тим, що не дасть думкам «розтікатися по древу».

Виховуйте позитивне мислення

Також психологиня нагадує, що позитивне ставлення до життя можна виховати. Для цього є проста вправа під назвою «П'ять спасибі сьогоднішньому дню».

«Як би вас не лякав завтрашній день, знайдіть, за що можна подякувати сьогоднішньому. Це не складно. Проаналізуйте свій день. Нічого з того, чого ви боялися вчора, так і не відбулося. А, значить, навряд чи станеться і завтра. Записуйте свої «спасибі» і перечитуйте їх перед сном. Коли це увійде в звичку, подяка витіснить страх», - зазначила Овсяник.

Також вона зазначила, що потрібно пам'ятати про різницю між панікою і панічною атакою і при необхідності звертатися до лікаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Поради, Здоров'я
В тему