Поради

Два правила, як вибрати смачну полуницю

Два правила, як вибрати смачну полуницю

Розпочався сезон полуниці і на прилавках магазинів і ринків з'явилася ця ягода. Але як вибрати і не помилитися? Агроном Михайло Воробйов розповів, на що звернути увагу.

  • Вибираючи продукт в упаковці, фахівець порадив виключати порції, в яких є зелені ягоди.

«Полуниця має бути повністю почервоніла, а не зеленою. Виробники іноді збирають ягоди істотно недозрілими. Вони сподіваються, що в процесі транспортування і зберігання полуниця дійде до потрібної кондиції. Природно, у такої полуниці і смак, і аромат не дотягують до рівня, який повинен бути . Якщо ви бачите зелену полуницю, то її зірвали рано, і смак у неї буде не дуже хороший», - пояснив він.

  • Другим правилом він назвав дегустацію, якщо є можливість спробувати ягоду перед покупкою. Агроном порадив йти на ринок зі своєю пляшкою води, щоб перед тим, як спробувати полуницю, була можливість її помити.

«Слід акуратно помити ягоду, яку вам, швидше за все, запропонують як дегустації товару. Це стосується навіть красивих і гарних на вигляд ягід. Невідомо, якими руками і які люди збирали ці ягоди. Цілком можливо, що на полуниці можуть бути хвороботворні бактерії, які треба обов'язково змити», - сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, продукти, цікаво знати, ринки
В тему