Поради

Що буде, якщо не їсти після шести: експеримент

Що буде, якщо не їсти після шести: експеримент

Напередодні літа і пляжного сезону багато видань пишуть поради про те, як скинути зайві кілограми. Крім різноманітних дієт і комплексів спортивних вправ у ЗМІ пропонують випробувати популярні типи харчування.

Одним з найбільш поширених способів схуднути вважається відмова від їжі після 18:00. Журналістка провела експеримент і ділиться своїм досвідом про те, чи можна схуднути, якщо перестати їсти після 18:00.

Про це йдеться у статті Єлизавети Назарової.

«Я завжди була незадоволена своєю фігурою, але я не можу назвати себе товстою, швидше повною. Основною моєю проблемною зоною я вважаю низ живота і боки, у мене є так званий «рятівний круг». Я перепробувала багато дієт, але мені підійшли ті, на яких потрібно зовсім голодувати, а також вагу допомагав скинути серйозний підрахунок калорій, білків, жирів і вуглеводів, але це мені теж не підійшло. Не завжди є можливість зважити свою порцію і правильно розрахувати калорії.

Крім того, мені завжди було цікаво правильно вибудувати свій режим прийому їжі. Через обмежений час необхідно харчуватися в один і той же час.

Перший тиждень

У перші дні було дуже важко, бо вже рік я не дотримувалася ніяких дієт і не обмежувала себе в харчуванні. На ніч я могла спокійно з'їсти пачку чіпсів під фільм або серіал, а тепер це заборонено. Крім того, доводилося вечеряти на роботі, оскільки додому я повертаюся досить пізно. А ще на вихідних довелося відмовитися від посиденьок з друзями в кафе. Ночами живіт сильно бурчав і я пила воду або чай – найчастіше це допомагало.

У перші три дні було дуже важко навіть засинати від голоду, але я трималася і знала, що організм скоро звикне.

Другий тиждень

Я звикла купувати готову їжу, адже не завжди зручно брати з собою на роботу купу контейнерів, а й від цієї звички довелося відмовитися. Я стала закуповуватися в магазинах і готувати на тиждень вперед. Я здивувалася, але на другому тижні організм вже почав звикати і я не так сильно страждала від голоду ночами. Ще я помітила, що звикла снідати пізно або не снідати взагалі - обходилася одним сендвічем і соком. Навіть, якщо я не їла ввечері, зранку мене нудило. Тепер це почуття пройшло і я прокидаюся вже голодна, а сніданок допомагає зарядитися на день.

Ще одна позитивна властивість - я не лягала спати з повним животом їжі і позбулася відчуття тяжкості в шлунку. Іноді це теж заважало спати.

Третій тиждень

Єдиний дискомфорт, який я помітила на третьому тижні такого харчування - неможливість адаптувати його під режим дня. Іноді мені доводилося лягати досить пізно – о першій або другій ночі. У таких випадках було дуже важко терпіти і не зірватися, але мені було цікаво продовжувати експеримент, що стало своєрідною мотивацією для мене.

У звичайних умовах для продовження експерименту мені б не вистачило сили волі, скажу чесно. Можливо, для цього потрібен якийсь спір з подругою або можна поставити собі певний дедлайн і винагороду за нього. Наприклад, якщо ви зможете так харчуватися місяць, то купіть собі дорогу річ.

Висновки

Через три тижні такого типу харчування я не помітила сильних змін свого тіла. Трохи підтягнувся живіт, але це були єдині зміни, які я побачила в дзеркалі. Також через три тижні я зважилася і результат мене приємно здивував: я побачила мінус чотири кілограми. Однак мене засмутило те, що тіло не стало гарнішим.

Говорячи про те, наскільки це важко, можу сміливо сказати, що якщо ви ніколи не сиділи на дієтах або у вас немає мотивації, то буде важко. Якщо ви захочете спробувати такий спосіб схуднення, раджу вам знайти хороший стимул для цього.

В цілому за три тижні експерименту я залишилася незадоволена своїм тілом, не дивлячись на те, що моя вага зменшилася. Коли я сиділа на інших дієтах, я бачила набагато більш виражений результат за такі ж терміни. Якщо потрібно швидко скинути вагу, цей спосіб вам підійде».

Думка експерта

Сертифікований нутриціолог Олександр Попов пояснює:

«Припиняти їсти після 18 це дуже-дуже стара школа, але і вона практикується при схудненні. Для початку потрібно розібратися в причині зайвої ваги, це може бути гормональний збій, переїдання або недоїдання. Також потрібно розуміти, що зайва вага може з’явитися через жир або через надлишок води в організмі. Вирівнювати водно-сольовий баланс набагато складніше, ніж спалювати жир. Не їсти після 18:00 – стратегія далеко не для всіх. Якщо у людини гормональний збій, а вона перестає їсти після 18, це все одно, що лікувати головний біль маззю від ударів.

Для запуску процесу спалювання жирів не їсти після 18 мало! Це досить складний процес, який вимагає терпіння і дисципліни. Наш організм дуже неохоче буде витрачати жири, як джерело енергії. Іноді відсутність їжі після 18.00 може привести до ожиріння.

Що стосується якості тіла. Якщо ви хочете просто схуднути, досить підібрати потрібний раціон харчування. Якщо до цього потрібна естетика тіла, тут без фізичних вправ не обійтися».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: схуднення, Харчування і дієти, Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, Здоров'я, журналісти
В тему