Поради

Чому не можна давати міряти обручку

Чому не можна давати міряти обручку

Навколо обручок ходить безліч міфів і легенд. Крім того, існують десятки прикмет, пов’язаних із цією прикрасою. Згідно з однією з них - обручку не можна дозволяти міряти іншій людині. Чому?

Раніше, коли золото цінувалося вкрай високо, обручка могла бути єдиною цінною річчю в розпорядженні жінки. Вважалося, що, якщо шлюб розпадеться або чоловік загине, дівчина зможе продати прикрасу, а на виручені гроші жити якийсь час без годувальника. Ось чому знімати її було небезпечно, адже кільце легко могло загубитися.

Існувало й інше повір’я, згідно з яким вважалося, що, якщо чоловік або дружина знімуть обручку, шлюб зруйнується і партнер помре.

У наш час прикмета видозмінилася, і тепер існує думка, що знімати обручку не так страшно, як давати її приміряти комусь. Так, якщо кільце виявиться на руці заздрісної подруги, це неодмінно призведе до розбіжностей і колотнечі в сім’ї.

Ось чому в разі, якщо знайома просить приміряти обручку, слід ввічливо відмовити. Інший варіант – не передавати прикрасу з рук в руки, а покласти її на стіл. Сенс в тому, щоб разом з обручкою не передати свою долю або свої невдачі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикраси, Ювелірні прикраси, прикмети, цікаво знати
В тему