Люди

Замість традиційних обручок… татуювання

Замість традиційних обручок… татуювання

Саме таким чином відтепер креативні молодята з’єднують вузи Гіменея. Цікаво, що кількість прихильників нової моди невпинно зростає. Детальніше про особливості весільного татуювання – у розмові з Андрієм Липинським, майстром, який вже 12 років займається цією справою.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Пане Андрію, що це за така мода і звідки з’явилася в Україні?

– Вперше весільні тату, тобто нанесення певних знаків чи малюнків на безіменних пальцях молодят, з’явилися в країнах Скандинавії, де татуювання неймовірно популярні. Причому, на різних частинах тіла. Пригадую, коли працював у тату-салоні Осло, то спершу дивувався, коли клієнти просили нанести малюнок за вухом, на пальцях ніг, на ступнях. Тобто там, де його мало хто бачитиме. Однак згодом зрозумів, що татуювання – це невід’ємна частина культури цих країн, і тому зображення там наносять всюди, де лише заманеться.

– З чим пов’язане виникнення такого тренду?

– Думаю, що передусім – з бажанням залишити старі стереотипи, коли усі були переконані, що обручка в одруженого чоловіка чи жінки мусить бути, і край. Людство швидко розвивається, і все менше молодих людей згодні тягати на пальці металеві кільця. Зрештою, обручка ще нікого не втримала від зради чи розлучення! Нерідко нанесення тату пов’язане з тим, що хтось із молодят має алергію на будь-який метал. Тому такий варіант для них ідеальний. І, безумовно, такі весільні обручки-малинки замовляють ті, хто прагне виділитися з маси.

– Які малюнки зазвичай наносять молодята?

– Раніше просили нанести малюнок тієї ж традиційної обручки, яка могла бути декорована квіточками, якимось символами, ієрогліфами, дату одруження. Нині ж молоді люди наносять на пальці першу літеру імені своєї половинки. Або малюнок якоря як символ того, що кожен із подружжя вбачає в іншому надійний причал. Також наносять руни, знаки інь і ян – як символ гармонії, вічності і любові. І, звісно, слова «навіки разом», «ми одне ціле», «forever».

– Що би Ви порадили тим, хто хоче таким чином засвідчити свої стосунки?

Передусім, дуже добре подумати. Адже такі знаки-символи шлюбу не лише ніколи не загубляться, їх ніхто не вкраде, як це нерідко буває із традиційними обручками. Їх також не можна буде зняти, приміром на вечірці з друзями, куди частина одружених чоловіків воліє прийти без обручок. І, звісно, переконатися у своїх почуттях, аби через рік-два не прийти з проханням видалити тату. За минулий і цей рік я зробив понад 400 весільних татуювань, і 48 пар через якийсь час звернулися з проханням видалити його. Також потрібно поцікавитися значенням тих символів і образів, які вирішили нанести на тіло. Потрібно знати усі таємні значення символа, щоб уникнути курйозів. Щодо рун, які є одним із найдревніших, то скандинави вважають, що вони несуть як позитивну, так і негативну енергетику, і тому пов’язані із негативом, не варто наносити їх на пальці. До речі, останнім часом весільні татуювання починають наносити не лише на пальці, але і на зап’ястя – там можна розмістити більший малюнок, написати якесь речення.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: татуювання, Україна, Весілля
В тему