Поради

Проросле зерно запобігає хворобам та омолоджує організм

Проросле зерно запобігає хворобам та омолоджує організм

Про користь пророщених пшениці, квасолі, сої і гарбуза люди знали давно. Китайці охоче їли пророщені боби, і в них нині найнижча захворюваність на рак!

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Паростки пшениці покращують стан шкіри і волосся, запобігають серцево-судинним та онкологічним захворюванням. Пророщена квасоля покращує обмін речовин, заспокоює нерви, запобігає атеросклерозу та цукровому діабету.

Проростки сої стимулюють роботу головного мозку, захищають від серцево-судинних та онкологічних захворювань, а також хвороб печінки і підшлункової залози.

Пророщене насіння гарбуза покращує роботу мозку, зокрема пам’ять, та підвищує потенцію.

Щоб проростити насінини, добре їх промийте в холодній проточній воді, викладіть у ємність із плоским дном, залийте водою так, щоб вона покривала верхній шар не повністю. Накрийте зверху серветкою або бавовняною тканиною, поставте в тепле місце. Через 6 – 12 год. зерна, що спливли, видаляють, воду виливають, замочують насіння повторно. Через дві-три доби паростки проб’ються десь на 1 мм. Їх слід знову промити, трохи підсушити і можна споживати.

Насінини зберігати в холодильнику не більше від двох діб. Якщо вам подобається ласувати довшими зеленими паростками, то з’їдайте їх упродовж 20 хв. після зрізання. Бо потім вони втрачають свою користь.

Денна норма пророслого насіння – 50 – 100 г, але його не рекомендують при загострених станах хвороб травного тракту, а також дітям та літнім людям, бо насіння важке для травлення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Поради, народна медицина, Здоров'я
В тему