Поради

Ці продукти прискорюють старіння

Ці продукти прискорюють старіння

Їжа впливає не тільки на ситість, але і на загальний стан організму. Недарма існує фраза «Ми – те, що ми їмо». З їжі ми отримуємо енергію, а також корисні мікроелементи і вітаміни. Однак існує їжа, яка негативно позначається на зовнішності.

Ось продукти, які прискорюють процеси старіння в організмі. Не варто повністю виключати цю їжу з раціону, досить обмежити її вживання.

Цукор

Якщо ви п’єте чай і каву без цукру, то не думайте, що ви його не вживаєте. Насправді він є в багатьох продуктах: соусах, хлібі, печиві, випічці, цукерках. Однак не варто його демонізувати і повністю відмовлятися від цукру. Надмірне його вживання руйнує колаген – головний білок молодості, який впливає на стан шкіри і волосся.

Чорний чай і кава

Не всі чаї однаково корисні. Медики з'ясували, що міцний чорний чай і кава можуть сприяти зневоднення. А це, своєю чергою, впливає на стан шкіри. Якщо вона суха, то збільшується ймовірність появи зморшок. Чорний чай можна замінити на зелений або трав'яний. В крайньому випадку можна випивати склянку води після кожної чашки чорного чаю.

Сіль

З солоною їжею дуже легко переборщити і не помітити. Ви можете вживати соління з іншими стравами, в яких вже присутній цей інгредієнт, і так з’являється надлишок солі в організмі. Така їжа затримує воду в організмі і провокує набряки, з'являється зневоднення. У такій ситуації клітини намагаються забрати останню вологу у шкіри, яка через це покривається зморшками.

Фастфуд

Про шкоду фастфуду сказано багато. Це харчування висококалорійне і жирне, що сприяє появі зайвої ваги. Крім того, через те, що трансжири можуть закупорювати судини, їх вживання впливає на серцево-судинні захворювання і на кровотік. Через те, що він сповільнюється, змінюється колір шкіри і втрачається її еластичність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, продукти, Здоров'я
В тему