Поради

Як правильно пити каву, щоб не нашкодити власному здоров’ю

Як правильно пити каву, щоб не нашкодити власному здоров’ю

Кава є одним з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Вона допомагає прокинутися, надає бадьорості та енергії протягом дня.

При цьому вчені давно з’ясували, що вживання занадто великої кількості кави може бути небезпечним для організму. Експерти розповіли, як правильно пити каву, щоб це не впливало на здоров’я.

Порада 1. Вершки

Передусім, потрібно виміряти кількість молока і вершків, що додаються в напій. Найчастіше люди не стежать за цим, в результаті чого напій виходить калорійним і втрачає свої корисні властивості. Вершки краще вибирати на основі рослинного молока, наприклад, кокосового або мигдального. Вони містять невелику кількість калорій і жирів.

Порада 2. Цукор

Не варто забувати і про те, що чим менше цукру в каві, тим краще. Дієтологи рекомендують не додавати в напій більше однієї чайної ложки цукру, пише портал Eat This, Not That!

Також слід відмовитися від додавання в каву солодких ароматизаторів і сиропів, бо в них міститься багато цукру і штучних компонентів. Замість цього краще додавати в напій натуральні добавки і підсолоджувачі: стевію, корицю, лаванду, мускатний горіх.

Порада 3. Коли не можна пити каву

Остання порада – не пити каву на голодний шлунок, оскільки кислотність кави може сигналізувати організму про необхідність виробляти більше шлункової кислоти і викликати розлад шлунка. Це також може привести до різкого стрибка цукру в крові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кава, цікаво знати, Здоров'я
В тему