Поради

Кому можна їсти помідори, а кому – ні

Кому можна їсти помідори, а кому – ні

Помідор – найзагадковіший продукт на вашому столі. І загадковий він тим, що його постійно обговорюють: овоч чи ягода, корисний чи шкідливий. Ми з’ясували, наскільки помідори корисні для організму.

Томати - це типові представники сімейства Пасльонових. За зовнішнім виглядом з овочевого сімейства він нагадує картоплю. Батьківщиною помідора вважається Південна Америка, але зараз їх вирощують по всьому світу.

У помідорах немає холестерину, що дозволяє віднести овоч до ряду дієтичних, а також в них містяться безліч корисних елементів. Наприклад, томати можуть нормалізувати артеріальний тиск, завдяки калію, холіну і лікопіну.

Смузі з помідорів і шпинату або просто вживання свіжих томатів може допомогти м’яко очистити кишечник, а також тримати рівень цукру під контролем.

Помідори містять антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали в крові і знижують окислювальний стрес у людини. Можна сказати, що вживання томатів вважається профілактикою деяких видів раку.

Але звідки в такому випадку з’явилися міфи про небезпеку помідорів? Справа в тому, що в їхньому складі – досить багато кислот. Тому людям з хворобами шлунково-кишкового тракту і нирок вживати помідори потрібно з обережністю.

Помідори також вважаються алергеном, а незрілі плоди взагалі містять отруйний алкалоїд соланін, який може викликати важке отруєння. Тому томати потрібно їсти стиглими і в міру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, харчування, Поради
В тему