Поради

Чому постійно холодно: 4 причини

Чому постійно холодно: 4 причини

Люди, які постійно мерзнуть і тремтять, можуть бути не тільки чутливими. За словами лікарів, низка причин можуть гарантувати, що вам дійсно весь час занадто холодно.

Лікарі також кажуть про непереносимість холоду, якщо хтось особливо швидко замерзає. Це незручно, але не небезпечно. Однак іноді причиною підвищеного відчуття холоду можуть бути більш серйозні причини, які потім вимагають втручання.

  • Причина 1. Низький тиск

Зокрема молоді та стрункі жінки часто борються зі зниженим тиском. Про це говорять, коли кров прокачується по тілу з тиском від менше 100 до всього 60 мм рт. Люди з низьким тиском зазвичай важче встають з ліжка вранці, часто відчувають втому і швидко не можуть сконцентруватися, а також іноді схильні до запаморочень і головного болю.

Рясне пиття, регулярні вправи, а також чергування душу і кофеїну, зазвичай можуть допомогти знову стимулювати кровообіг, а також трохи підвищити тиск. Однак остаточну ясність може дати тільки огляд лікаря.

  • Причина 2. Анемія

Анемія зазвичай викликається дефіцитом заліза. Це може статися або через недоїдання, або через рясні менструальні кровотечі. Тоді організму не вистачає матеріалу для виробництва достатньої кількості червоних кров'яних тілець.

«Це призводить до зниження припливу крові до кінцівок, що викликає переохолодження, особливо в руках і ногах», - пояснює доктор В’ясі, терапевт клініки Клівленда.

За допомогою аналізу крові слід або виключити, або розпізнати дефіцит і замінити його харчовими добавками.

  • Причина 3. Недосип

Сон необхідний для регулювання температури тіла. Якщо ви спите занадто мало або занадто нерегулярно, це негативно позначиться на вашому біоритмі. Він, своєю чергою, контролює складну серію взаємодій між метаболізмом, рівнем гормонів, почуттям втоми і температурою тіла.

  • Причина 4. Зниження ваги

Тіло може добре використовувати жир для зберігання тепла. Відповідно, худі люди схильні мерзнути. Крім того, обмеження калорій під час дієти може привести до уповільнення метаболізму в організмі. Тоді регулювання температури працює менш ефективно, ніж зазвичай.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: цікаво знати, Здоров'я, Поради
В тему