Поради

Заклята подруга: як відрізнити

Заклята подруга: як відрізнити

Стосунки з подругою здаються тобі трохи дивними? Начебто все чудово, ви не сваритеся, вона ніколи не робила тобі нічого поганого, але ти відчуваєш, що щось не так?

Ось 7 ознак, які допоможуть тобі зрозуміти, що насправді вона тобі не подруга.

  1. Вона вчить тебе жити

Звісно, на правах людини, яка бажає тобі винятково добра. Коли ж ти запросила її до себе, аби вилити душу і поплакатися, а натомість чуєш непрохані поради, як саме тобі слід жити. І проблема насамперед не в самих порадах, а в тому, що після цієї розмови ти відчуваєш себе дурною невдахою. Ще й гладкою.

  1. Вона тобі хамить

Хоча грубіянить тонко, як справдешній мережевий троль.

«Дорогенька, який у тебе зараз чудовий макіяж! Абсолютно не видно прищів і мішків під очима!»

Тобі видається, що це – не зі зла, а просто така в неї натура – ну, не вміє людина говорити компліменти, трапляється. Ні, не трапляється. Ляпнути дурницю або гидоту може кожен і без злого умислу, це так. Інколи. Твоя подруга знову радить тобі не купувати чоботи, пошиті для тих, у кого довгі ноги? О, це у неї випадково вирвалося, аякже.

  1. Вона акцентує увагу на твоїх помилках

Але при цьому – увагу громадськості. Вона здатна запросити тебе в ресторан і гукати за столом: «Маші більше не наливати, бо минулого разу вона на столі танцювала!»

І нібито це жарт, але ти все червонієш і хочеш стати невидимкою, бо всі дивляться на тебе так, немов запитують: «А що ви нам сьогодні виконаєте?»

Тепер всі знають, що одного разу ти напилася вщент, і всі над цим сміються. Просто жах.

  1. Вона підгодовує твоїх внутрішніх демонів

Між іншим, щодо танців на столі. Адже це саме ця подруга тебе напоїла. Бо знала, що ти не вмієш пити. Або знала, що в тебе депресія. І в такому випадку в найчорніший день вона точно прийде і підкине тобі негативу, причому стільки, що в петлю полізти захочеться.

  1. Вона знецінює твої переживання

«Ой, та не переживай!» - улюблена її приповідка. Ми всі так говоримо, коли трапляється щось несуттєве – улюблена чашка розбилася, наприклад, або ніготь зламався прямо перед побаченням.

Але якщо тебе підсиджує колега, якщо ти в пух і прах посварилася зі своїм милим або якщо у твого котика виявили пухлину, вона все одно скаже: «Не переживай!»

І зовсім не для того, щоб тебе втішити, а щоб ти усвідомила, що всі твої проблеми – це дрібниці порівняно з глобальним потеплінням, ага. Чого ти розкисла взагалі? В країні криза, а вона через котика плаче, фу такою бути. І ти негайно відчуваєш себе винуватою і жалюгідною. Вішати тут на всіх свої страждання, бач.

  1. Вона бере і нічого не віддає натомість

Бере вона, природно, все, що ти можеш їй дати. І грошей в борг візьме, і сумочку позичить на вихід, і «підживиться» твоєю силою, твоїми емоціями і твоїм часом. А тобі вона нічого не дасть, нічогісінько. Телефон манікюрниці вона втратила, погодувати твого котика під час твоєї відсутності вона не зможе, тому що у неї новий залицяльник («Сама розумієш, дорогенька, не до котиків тут!» - і ти розумієш, ага, ти ж подруга!), і поговорити вона ніяк не зможе – однією ногою за порогом. Ти хотіла розповісти їй щось важливе, у тебе в житті сталося щось значуще і тобі потрібен слухач? Вибач, у неї молоко на плиті збігло.

  1. Ти не можеш їй довіряти

Вона підставляє тебе регулярно, але у неї щоразу є виправдання. Вона абсолютно випадково розповіла твою страшну таємницю, ну ось саме на язик стрибнуло! Вона просто забула передати тобі важливу інформацію, у неї в цей момент голова була іншим зайнята. Вона зовсім не хотіла обговорювати тебе з мамою твого коханого, але не могла ж вона піти! Ти ображаєшся, звичайно, але ж вона і справді не зі зла, просто так вийшло! Саме що зі зла. І чим швидше ти завершиш спілкування з нею, тим краще.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, жінки, психологія
В тему