Життя

Хотіла забрати коханого в подруги, а отримала прокляття

Хотіла забрати коханого в подруги, а отримала прокляття

Того вечора Ірина вирішила, що все – Ігор точно буде її. І крапка! Вона більше не могла спокійно дивитися, як він – такий красивий, розумний і перспективний, упадає за її подругою, яку вона, Ірина, подумки називала не інакше, як сірою мишкою.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Ну ні, ця птаха явно не для тебе, – прошепотіла сама до себе і поглянула в дзеркало, звідки на неї дивилася доглянута, гарно одягнена дівчина. – А от для мене – якраз!

Ірина та Ніна товаришували з дитинства. Щоправда, Ірина росла в неблагополучній сім’ї, де батьки вічно сварилися. А одного дня мати не витримала і поїхала в Італію на заробітки. Дівчинка тоді навчалася в дев’ятому класі. Відтоді матері вона більше не бачила. Спершу отримувала від неї посилки з красивим одягом, опісля – традиційними стали щомісячні грошові перекази. Коли дівчина навчалася в десятому класі, її батько одружився з іншою. Відтак Ірина була представлена сама собі. Тож замість того, аби навчатися, вона весь час проводила в барах, на дискотеках. Згодом, щоправда, батько все ж примусив її вступити до ПТУ.

Тим часом Ніна росла в сім’ї вчительки музики та вчителя історії. Батьки, хоч і жили небагато, проте завжди достатньо часу приділяли дочкам. Разом читали книги, влаштовували сімейні музичні вечори. Разом готували вечерю, влаштовували пікніки в лісі. Після закінчення школи Ніна вступила до музичного училища, а тоді – в консерваторію. А її сестричка вирішила стати лікарем.

У рідне містечко Ніна приїжджала кожного місяця. Стосунки з подругою підтримувала: з Іриною вони часто ходили на каву, гуляли в парку. А коли одного разу Ніна приїхала з коханим, Ірина втратила спокій. Ну так їй Ігор припав до душі, що дуже скоро вона вже й перестала приховувати це від оточення.

–  Ігореві пропонують переїхати в Канаду, – розповідала Ніна, коли вони втрьох смакували кавою в кафе. – Кажуть, що в нього неймовірний голос й ідеальний музичний слух.

– Ого! – заздрість Ірині ледве вдалося приховати. – То він поїде?

– Ми поїдемо, – мовив Ігор і обняв кохану. – Ми з Ніночкою вирішили, що втрачати такий шанс не варто.

Того ж вечора і Ірина твердо вирішила не втрачати шанс. Відтак за якусь годину зателефонувала хлопцеві з пропозицією піти на пиво.

– Ніна не п’є, то ми вдвох посидимо, – говорила вона. – А воно холодненьке, з таранькою…

– Іро, дякую, мені пива не можна, –  мовив Ігор. – Це для голосу, та й взагалі для здоров’я не корисно. Дякую! Гарного вечора!

Опісля вона ще не раз дзвонила йому. Аж поки він не попросив не робити цього.

– Ну, постривай же, –  розлютилася Іра. – Я тобі цього не пробачу!

А наступного дня вже пів міста знало, що Іра вагітна від Ігоря. Ввечері їй зателефонувала Ніна, яка просила не наводити на її коханого наклепу. Та Ірину це не зупинило. Вона й справді була вагітною. Щоправда, зовсім від іншого – далекобійника, машина якого поламалася в їхньому місті. Доки ремонтували, настав вечір, тому він змушений був заночувати в готелі. А коли пішов в бар повечеряти, то познайомився з Іриною. Далі було вино, шалена ніч інтиму, а вранці вона прокинулася в номері сама. Далекобійник раненько поїхав, а дівчина згодом дізналася про вагітність.

Довідавшись номер телефону батьків Ігоря, Іра подзвонила і туди. Почала розповідати про велике кохання, яке закінчилося тим, що вони, його батьки, ось-ось стануть дідусем та бабусею.

–  Цього просто не може бути, –  прошепотіла вражена мама. – Він кохає Ніну, і вони ось-ось мають одружитися. А ви… Ви негідниця, яка хоче зруйнувати їхні стосунки.

–  Я – ваша майбутня невістка!

– Ну ні, – закричала жінка. – Цьому не бувати!

–  Це питання часу, – тільки й сказала Іра і натиснула «відбій».

Алла Аркадіївна, мама Ігоря, відразу вирішила подзвонити до сина. Однак передумала і помчала до старенької сусідки, яка добре зналася на картах.

–  Вона сказала неправду і вагітна від іншого, – розповідала бабуся Уляна. – А за те, що хотіла розлучити закоханих, отримає покарання з неба. Не бачити їй щастя довіку.

Чи то в таку мить сказала стара, чи то було її прокляття, чи то дійсно була покара Ірині, однак життя її з того часу дійсно якось не заладилось. Народила сина, який ріс ще тим неслухом. Намучилась вона з ним дуже! А там і болячки різні, результати бурхливої молодості почали вилазити. Та Іра в усіх своїх бідах звинувачує Ніну. Мовляв, якби не вона, то Іра стала б дружиною Ігоря. І вона, Ірина, нині жила б в Канаді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кохання
В тему