Кожній господині хочеться, аби її вареники, пироги й торти були найсмачнішими. Цього легко досягти, якщо знати кілька секретів приготування тіста.
- Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте в рідину, а для млинців, оладок — рідину вливайте в борошно.
- У недосолене тісто влийте сіль, розчинену у невеликій кількості води чи молока, і добре перемішайте.
- У тісто, яке готуєте на соді, додавайте лише холодне молоко. Якщо молоко тепле, дріжджі починають проявляти газоутворюючу здатність ще до випікання.
- Бісквітне тісто замішуйте швидко й випікайте відразу, інакше пухирці повітря вивітряться, і вироби втратять ніжність і смак.
- Готуючи здобне тісто, не замінюйте молоко водою — воно при випічці потемніє, вироби втратять смак.
- Перед тим, як відправити тісто в духовку, потрібно змазати його яєчним жовтком, яйцем або молоком для додання випічці красивого вигляду.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Любов справді сильніша за образи
17 Червня 2025
Як Волинь підтримує сім'ї з дітьми
29 Травня 2025
Як моя кума свого чоловіка до сім’ї повертала
28 Квітня 2025
Так усім догоджала, що потім ворогом стала
18 Лютого 2025
«Ми так тебе чекали, тату»
12 Лютого 2025
Не завжди дочка добріша від невістки…
24 Грудня 2024
А для рідної матері в домі місця не знайшлося
18 Грудня 2024
«Так боюся, що вмру – а ніхто й не знатиме…»
18 Грудня 2024
Через те, що відрікся від дочки, батько ледь не втратив сина
19 Листопада 2024
А рідну маму навіть на весілля не покликали
21 Жовтня 2024
Реклама