Поради

Тісто: секрети приготування

Тісто: секрети приготування

Кожній господині хочеться, аби її вареники, пироги й торти були найсмачнішими. Цього легко досягти, якщо знати кілька секретів приготування тіста.

  • Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте в рідину, а для млинців, оладок — рідину вливайте в борошно.
  • У недосолене тісто влийте сіль, розчинену у невеликій кількості води чи молока, і добре перемішайте.
  • У тісто, яке готуєте на соді, додавайте лише холодне молоко. Якщо молоко тепле, дріжджі починають проявляти газоутворюючу здатність ще до випікання.
  • Бісквітне тісто замішуйте швидко й випікайте відразу, інакше пухирці повітря вивітряться, і вироби втратять ніжність і смак.
  • Готуючи здобне тісто, не замінюйте молоко водою — воно при випічці потемніє, вироби втратять смак.
  • Перед тим, як відправити тісто в духовку, потрібно змазати його яєчним жовтком, яйцем або молоком для додання випічці красивого вигляду.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему