Поради

Що станеться з організмом людини, якщо різко кинути курити

Що станеться з організмом людини, якщо різко кинути курити

Багато хто вважає, що різка відмова від згубних звичок призведе до зайвого стресу і страшних страждань. Що ж насправді буде з організмом, якщо різко кинути палити – у цій статті.

Про шкоду нікотину знає навіть дитина, але кожен курець вважає, що серцево-судинні захворювання, онкологія та інші хвороби курців їх не торкнуться. Наслідки здаються нам чимось далеким і нездійсненним, хоча кожна викурена сигарета згубно впливає на організм.

Американські вчені вже давно довели, що чим швидше людина перестає курити, тим краще. В основному, програма по відновленню організму запускається вже через 20 хвилин, якщо не надходить нова доза. Однак для повного очищення недостатньо просто позбутися від нікотину, організму також необхідно вивести смолисті і канцерогенні речовини, а на це потрібно більше часу.

Фізіологічна реабілітація

Робота органів, тканин і клітин без нікотину поступово починає приходити в норму. В основному, через достатнє насичення киснем. Людина краще спить, їсть і швидше реабілітується після фізичних навантажень. Тобто фізично відмова від куріння несе одні плюси, інша справа – психічний стан.

Психологічна реабілітація

При відмові від куріння людина може відчувати апатію, нервозність, порушення сну і концентрації уваги. Але приблизно через три тижні рівень нейромедіаторів повернеться до фізіологічної норми і апатія зміниться почуттям гордості і впевненості в собі.

Повністю організм відновлюється через півроку після відмови від сигарет, коли відбувається відновлення клітин печінки і нормалізація діяльності жовчного міхура.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: куріння, Здоров'я, здоровий спосіб життя
В тему