Поради

Смачні булочки до обіду всього за 10 хвилин

Смачні булочки до обіду всього за 10 хвилин

Свіжі булочки - важлива частина ситного сніданку чи обіду на вихідних. Тільки запах булочки - одне задоволення. Але що робити, коли пекарня закрита або вам просто не хочеться виходити з дому чи квартири? Цей флеш-рецепт - ідеальне рішення.

Інгредієнти для 6 великих або 10 маленьких рулетів:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 300 г борошна зі спельти з непросіяного борошна
  • брикетик свіжих дріжджів (21 г)
  • ½ ложка меду
  • ½ ложка солі
  • 300 мл води, теплою
  • необов’язково: трохи (несолодкого) згущеного молока
  • за бажанням: родзинки, зерна, спеції

Підготовка рулетів

Спочатку влийте мед у миску, а потім всипте туди дріжджі. Розітріть виделкою і розмішуйте, поки дріжджі не розчиняться.

Потім влийте 300 мл теплої води, додайте сіль і добре перемішайте. Додайте два види борошна і вимісіть все ручним міксером або руками.

Коли тісто ідеальне?

Порада: Готове тісто повинно легко відриватися від краю миски. Якщо воно занадто липке, додайте ще борошна.

В кінці коротко вимісити тісто руками. Потім викладіть тісто на робочу дошку і розріжте навпіл. Кожну половинку розріжте на три рівні частини і сформуйте їх руками на невеликі кульки.

Покладіть готові шматочки тіста на деко, застелене папером для випічки, і один раз надріжте його уздовж гострим ножем (якщо хочете: також поперечно). 

Необов’язково: Протріть рулетики згущеним молоком (це додає їм блиску).

Випікайте рулети в нерозігрітій духовці при температурі 180 градусів від 20 до 30 хвилин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Здоров'я
В тему