Смачні булочки до обіду всього за 10 хвилин
Свіжі булочки - важлива частина ситного сніданку чи обіду на вихідних. Тільки запах булочки - одне задоволення. Але що робити, коли пекарня закрита або вам просто не хочеться виходити з дому чи квартири? Цей флеш-рецепт - ідеальне рішення.
Інгредієнти для 6 великих або 10 маленьких рулетів:
- 300 г пшеничного борошна
- 300 г борошна зі спельти з непросіяного борошна
- брикетик свіжих дріжджів (21 г)
- ½ ложка меду
- ½ ложка солі
- 300 мл води, теплою
- необов’язково: трохи (несолодкого) згущеного молока
- за бажанням: родзинки, зерна, спеції
Підготовка рулетів
Спочатку влийте мед у миску, а потім всипте туди дріжджі. Розітріть виделкою і розмішуйте, поки дріжджі не розчиняться.
Потім влийте 300 мл теплої води, додайте сіль і добре перемішайте. Додайте два види борошна і вимісіть все ручним міксером або руками.
Коли тісто ідеальне?
Порада: Готове тісто повинно легко відриватися від краю миски. Якщо воно занадто липке, додайте ще борошна.
В кінці коротко вимісити тісто руками. Потім викладіть тісто на робочу дошку і розріжте навпіл. Кожну половинку розріжте на три рівні частини і сформуйте їх руками на невеликі кульки.
Покладіть готові шматочки тіста на деко, застелене папером для випічки, і один раз надріжте його уздовж гострим ножем (якщо хочете: також поперечно).
Необов’язково: Протріть рулетики згущеним молоком (це додає їм блиску).
Випікайте рулети в нерозігрітій духовці при температурі 180 градусів від 20 до 30 хвилин.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.