Поради

Із чого почати будівництво будинку?

Із чого почати будівництво будинку?

Найперший крок, який необхідно зробити перед тим, як братися до будівництва, полягає в тому, щоб ще раз зважити доцільність цього заходу. Крім того, треба оцінити свій бюджет і терміни будівництва. Якщо ви прийняли «залізне» рішення – будуватися!

Тоді визначитеся: чи потрібен вам невеликий одноповерховий садовий будинок на дачній ділянці для літніх відвідувань або заміська вілла на 2-3 поверхи для постійного проживання. Від цього багато в чому буде залежати вибір технології будівництва.

 

А у вас вже є земельна ділянка?

Якщо ні, тоді потрібно негайно братися до її пошуку. При виборі ділянки для свого майбутнього будинку, слід відповісти на наступні запитання:

1. Де він має перебувати? У міській межі, в передмісті або подалі від цивілізації? Саме цей початковий критерій визначає вартість земельної ділянки, наявність комунікацій, транспортна розв’язка, зовнішній вигляд і наявність труднощів при узгодженні проекту на будівництво.

2. Яким він повинен бути за розмірами? Які споруди ви плануєте будувати дільниці? Чи буде поруч з будинком місце для дачі, або ж ви також хочете побудувати гараж, лазню, басейн, терасу? А можливо, ви побажаєте свіжих овочів з власної грядки? Так, і ще, якщо ви вже визначилися з площею свого майбутнього будинку і інших споруд, просто помножте її на 10 і отримаєте оптимальну площу ділянки.

 

Без бюрократії не обійтися

Перш ніж починати будь-яке будівництво, необхідно отримати на нього дозвіл. А для цього необхідно мати свідоцтво про право власності на землю та отримати дозвіл на підключення до газу і електрики. Після цього слід розробка проекту та його узгодження у головного архітектора району, в якому планується зведення котеджу. Тільки тоді можна отримати бажаний дозвіл на будівництво свого будинку.

 

Із чого будувати?

Сьогодні можна побудувати будь-яку будівлю: цегляну, дерев’яну, монолітну, будинок з блоків. Чого-чого, а технологій і матеріалів для будівництва достатньо! Однак, якщо ви бажаєте отримати «теплий», комфортний і довговічний котедж у найкоротші терміни, і при цьому ще укластися в свій будівельний бюджет, тоді кращим рішенням будуть каркасні будинки за канадською технологією.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему