Поради

Худнемо без шкоди для здоров’я

Худнемо без шкоди для здоров’я

Багато людей шукає можливість схуднути швидко, буквально за кілька днів. Вони сідають на дієту, починають приймати таблетки для схуднення, виснажують себе в тренажерному залі, але ніхто не шукає спосіб, як схуднути без шкоди для здоров’я? Виявляється, це дуже просто.

 

Як тільки прокинулися, випийте склянку чистої, некип'яченої і злегка підігрітої води. Так ви робите «душ» для свого організму, змиваєте все, що накопичилося всередині за ніч і запускаєте травну систему, налаштовуючи її на сніданок. Обов'язково снідайте.

Пийте воду протягом усього дня, багато людей плутають спрагу з відчуттям голоду і «наїдають» зайві калорії, замість того, щоб просто попити води. Якщо випивати на день мінімум 2 літри чистої води, ви допомагаєте організмові звільнятися від застійної рідини.

Їжте невеликими порціями. Для шлунка комфортніше перетравлювати 350 мл їжі, ніж 500 – все інше неперетравленим йде в кишечник і там викликає бродіння. Намагатися їсти «якомога менше» теж не варто – якщо постійно мучити себе голодом, тільки стрес для організму додасться.

Постарайтеся їсти кожні три з половиною години – шлунок скаже вам «велике спасибі!». 5-6 прийомів їжі допоможуть схуднути швидше, ніж звичні три основні прийоми їжі. Крім того, це не допустить почуття голоду і різких стрибків рівня цукру та інсуліну в крові.

Щоб прискорити обмін речовин, також необхідно часто перекушувати.

Якщо ви вважаєте, що чай або кава з двома ложками цукру менш шкідливі, ніж, приміром, шматок торта, ви помиляєтеся! Не варто захоплюватися цими напоями, тим більше, що друга чашка кави на день вимиває, особливо із жіночого організму, добову норму кальцію.

Намагайтеся якомога менше піддавати кулінарній обробці продукти, особливо овочі. Адже вони при приготуванні втрачають більше половини вітамінів. У заморожених овочах, ягодах і фруктах взагалі в 3-4 рази менше поживних речовин, ніж у свіжих. Тому, коли є можливість, їжте овочі сирими. Тільки цвітна капуста при заморожуванні не втрачає свої поживні речовини, тому її можна їсти цілий рік.

Якщо дуже хочеться солодощів, замініть їх на солодкі фрукти, овочі або сухофрукти (тільки не цукати).

Протягом дня 30% вашого раціону має припадати на білок. Клітинам необхідний будівельний матеріал, все, що відбувається в нашому організмі, починаючи від будови клітин, закінчуючи засвоєнням поживних речовин і роботою імунної системи, відбувається за наявності білка.

Не можна повністю відмовлятися від жиру. Жири дають відчуття ситості, є будівельним матеріалом для нервових клітин. Без жиру деякі вітаміни взагалі не засвоюються.

Якщо ваша мета схуднути до 15 кілограмів, 20% вашого раціону повинні складати жири, якщо потрібно схуднути більш ніж на 15 кг, то 15% вашого раціону – це жири.

Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 2 години до сну, тоді їжа встигне покинути шлунок і перейти в тонкий кишечник, де вона і буде засвоюватися, інакше замість травлення, в організмі буде відбуватися процес гниття їжі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему