Поради

Правильне харчування при діабеті

Правильне харчування при діабеті

Останнім часом істотно розвинулися методи лікування та профілактики цукрового діабету. Проте ефективність будь-якого фармакологічного впливу безпосередньо залежить від дотримання відповідної дієти. До того ж між дієтами для першого і другого типу діабету існують відмінності.

 

Перший тип вимагає калорійного харчування, в той час як для другого характерний більш стриманіший раціон. Важливе і суворе дотримання періодичності прийому їжі. Перший тип цукрового діабету, як правило, спостерігається у молодих людей і характеризується недостатнім виробленням інсуліну. У такому випадку дотримання певної дієти допоможе уникнути ускладнень у майбутньому. Другий тип діабету властивий людям зрілого віку і супроводжується надмірною вагою. Тут використовується дієта, заснована на живильній, але низькокалорійній їжі.

Для людей, які страждають на діабет першого типу, дуже важливий правильний підбір дози інсуліну. При цьому обмеження в їжі мінімальні. Варто відзначити, що в будинку хворого обов'язково повинен бути глюкометр, який дозволяє швидко виміряти рівень глюкози. Тим, у кого другий тип діабету, доведеться виключити зі свого раціону солоне, солодке, жирне, борошняне, рис, картоплю, солодкі фрукти. Особливо обережно слід ставитися в цьому випадку до жирних продуктів, які можуть спровокувати різні захворювання серцево-судинної системи, до яких особливо схильні діабетики. Допускається вживання у вареному і запеченому вигляді пісних продуктів: кроляче або куряче м'ясо, риба, чорний хліб, нежирна яловичина. Існує також цілий ряд продуктів, які сприяють нормалізації рівня цукру в крові і корисні при цукровому діабеті. До них належать кріп, селера, петрушка, фреш з овочів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему