Поради

Що дає лікування ваннами?

Що дає лікування ваннами?

Ванни допомагають прибрати прояви алергії, знімають інтоксикацію, виводять залишки антибіотиків та іншої хімії. При діабеті очищають кров від продуктів окислення і знижують в крові рівень глюкози, коректують артеріальний тиск і знімають стрес.

 

Правила лікування ваннами

Повільно занурюємося у ванну, спокійно лежимо, не напружуємося і впираємося у ванну ногами.

Якщо ви лежите у загальній ванні, ділянка серця, тобто ваша верхня частина грудей повинна бути на поверхні. Під головою має бути валик з рушника або можна скористатися гумовою грілкою, попередньо наповненою теплою водою.

Після того, як закінчили приймати лікувальну ванну, потрібно тіло витерти насухо простирадлом і дати собі відпочинок на півгодини.

Для того, щоб проводити лікування ваннами, пора року або дня не має значення. Єдине – не варто їх використовувати, якщо ви відчуваєте голод або, навпаки, тільки що ситно поїли.

 

Соляна ванна

Прекрасний лікувальний засіб для поліпшення кровообігу, прискорення процесів обміну в клітинах і тканинах, шкіра стає пружною та еластичною. Ці лікувальні ванни допомагають зміцнити імунітет, стимулюють гормональну систему, знімають біль, прибирають запалення, інфекцію і спазми. Їх також можна використовувати в комплексному лікуванні артриту, захворювань хребта, неврозів. Для соляної ванни вам необхідно взяти сіль, краще, звичайно, морську, концентрація – 30-40 грамів на кожен літр води. У такій ванні можна перебувати максимум 15 хвилин. Якщо більше – надмірне навантаження на серце. Після чого треба обов'язково обполоснутися під теплим душем.

 

Гірчична ванна

При лікуванні бронхітів, запалення легенів, ОРЗ краще використовувати загальні гірчичні ванни.

Для лікування неврозів, безсоння, підвищеного артеріального тиску і хронічної енцефалопатії добре застосовувати гірчичні ванни для ніг.

Щоб приготувати лікувальну ванну з гірчицею, вам потрібно взяти суху гірчицю, яку необхідно попередньо розвести в теплій воді (38-40 градусів), щоб вийшов зразок рідкої сметани. Розмішуйте ретельно, аби не залишалися грудочки.

Щоб якомога довше зберегти дію гірчиці, ванну можна накрити простирадлом або листом фанери.

 

 

Марганцева ванна

Їх використовують для діток при лікуванні ексудативного діатезу і захворювань шкіри, що супроводжуються сверблячкою і гнійниками. Наповнюють ванну теплою водою, заздалегідь готують розчин марганцівки (5%-й), який потім і виливають у ванну, щоб з'явилося рівномірне рожеве забарвлення. Слідкуйте, щоб у воді не залишалися кристали марганцівки, вони повинні повністю розчинитися.

 

Трав'яні лікувальні ванни

У приготуванні таких ванн застосовуються різні відвари і настої трав. Трав'яні ванни – це найбезпечніший спосіб оздоровлення. Трав'яні ванни не можна застосовувати при будь-якому гострому захворюванні, високому тиску спинного мозку, пневмонії і туберкульозі легенів у відкритій формі, трофічній виразці, інфаркті міокарда і гіпертонії, набряку мозку, цирозі печінки.

 

 

Лікування ваннами – це дуже приємне, цікаве і корисне заняття. Головне – витримувати рецептуру, не прагнути затриматися у ванні якомога довше для кращого впливу – у більшості випадків не буде кращого ефекту, можна навіть завдати собі шкоди надмірною ретельністю. І для того, щоб ви були впевнені, що вам можна приймати яку-небудь із ванн, порадьтеся з фахівцем.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему