Поради

Догляд за нігтями

Догляд за нігтями

Кожна жінка прагне досягти ідеальної зовнішності. Точно так само, як волосся і шкіра, нігті займають досить вагоме місце в зовнішньому вигляді будь-якої людини. Гарний манікюр – це перш за все показник доглянутості та жіночності, а також регулярної турботи про себе.

 

Аби підтримувати нігті у відмінному стані протягом усього життя і забути про такі проблеми, як розшарування і ламкість нігтів, потрібно дотримуватися кількох правил.

 

● Якщо нігті починають розшаровуватися, на допомогу прийде лимон. Досить увіткнути нігті в його цедру і потримати їх там кілька хвилин.

● Фахівці не рекомендують відпускати нігті довше 5 мм, оскільки з кожним наступним міліметром їх практичність буде зменшуватися. Крім того, занадто довгі нігті не терплять домашньої роботи.

● Підпилювати нігті бажано рівномірно, дотримуючись одного напрямку, це також перешкоджає їх розшаруванню.

● Щоб нігті мали природний блиск, слід натерти їх будь-якою річчю із замші.

● Для того, щоб зміцнити нігтьову пластину, можна періодично втирати журавлинний сік. Ця процедура запобіжить ламкості та крихкості нігтів.

● Для нормального росту нігтів слід обов'язково стежити за своїм раціоном, вживаючи необхідну кількість жирів і білків. Як ніщо інше, зміцнить нігті кальцій, якого багато в молочних продуктах, а особливо, в сирі.

● Працюючи з хімічними речовинами, наприклад, мийними засобами, рекомендується одягати гумові рукавички. Сучасні побутові мийні засоби стають все більш активними і згубно впливають на стан нігтів.

● Куріння погіршує колір нігтів, робить їх тонкими і непривабливими. І якщо ваша мета – гарні нігті, то цієї звички доведеться позбутися.

● При покритті нігтя лаком, стежте, щоб лак не містив пухирців повітря, тому що манікюр втратить свою естетичність. Для цього намагайтеся не струшувати пляшечку з лаком перед нанесенням.

● Щоб лак швидше висохнув, можна опустити нігті в прохолодну воду, це прискорить процес.

● Фахівці манікюру радять періодично влаштовувати нігтям і рукам приємні процедури: комплексний масаж рук, пальців і нігтів, спрямований на поліпшення стану шкіри і стимуляцію кровообігу; спеціальні маски і різні ванночки для рук і нігтів. Існує чимало рецептів приготування таких ванночок, але найпоширеніші і дієві, засновані на відварах з таких трав, як череда, чистотіл, м'ята або ромашка. Крім того, популярними стали ванночки із соку грейпфрута і сирої картоплі, а також ванночки з додаванням йоду. Середня тривалість застосування будь-якої з перерахованих процедур – 15 хвилин, цього буде достатньо для відчутного ефекту. І не варто забувати про живильний крем на натуральній основі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему