Поради

Алергія на косметику: як бути

Алергія на косметику: як бути

Сьогодні прилавки магазинів буквально рясніють всілякими тюбиками, флакончиками, коробочками. Дійсно, вибір косметики надзвичайно  широкий. І кожен новий засіб позиціонує себе як найдієвіший. Але не всьому треба вірити.

 

Наприклад, внаслідок користування певною косметикою часто з'являється і алергія. І виникає вона навіть у тих людей, які ніколи не страждали нею, а їх шкіра не відрізняється чутливістю.

Алергія може проявлятися по-різному: в одних – сльозяться очі, в інших – починається свербіж або з'являються вугри. І найнеприємніший факт полягає в тому, що компонент, який спричинив алергію, в засобі знайти практично неможливо. Звичайно, виявивши, що у вас алергія на який-небудь косметичний засіб, потрібно повністю виключити його використання. Але щоб уникнути алергії в цілому, потрібно дотримуватися ряду правил.

Насамперед, намагайтеся користуватися засобами вже перевіреного виробника. Занадто ароматизована косметика також шкодить організму, тому що в ній міститься віддушка. Косметики, яка має тривалий термін придатності, теж краще уникати через велику кількість консервантів у ній. Купувати слід тільки потрібну косметику, а не для колекції. Коли вона занадто довго залежується, відбувається розкладання речовин, і користуватися нею вже не можна. Це ще одна із причин появи алергії. Важлива умова: обов'язково в кінці дня косметику треба змивати. Не потрібно робити саморобні маски, краще звернутися до косметолога або лікаря, який дасть пораду, як боротися з проблемою. Найчастіше алергію викликають барвники, консерванти та ароматизатори, які входять до складу косметики. Барвник являє собою хімічну фарбу, яка міститься в декоративній косметиці. Консерванти здатні впливати на білки в організмі людини і перетворювати їх на алергени. Але їх наявність в косметиці обов'язкова, оскільки вони перешкоджають розмноженню бактерій. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему