Поради

Посічене волосся: лікування та профілактика

Посічене волосся: лікування та профілактика

Розшарування волосся по всій довжині – ситуація рідкісна, але вимагає серйозного лікування і нерідко викликає паніку в дівчат. Адже у такій ситуації, можливо, доведеться заново відрощувати локони з ультракороткої стрижки. Чи можна хоч якось врятувати довжину? 

 

Звичайно, всі дівчата знають, що короткі, але здорові пасма, виглядають привабливіше за довгі, але рідкі і тьмяні. Однак не всім пасує кардинальна зміна іміджу, і психологічно з короткою стрижкою може бути некомфортно. Тому в такій ситуації гарячими ножицями забирається максимально можлива частина пошкодженого волосся, після чого в догляд обов'язково включаються незмивні засоби, які мають у своєму складі силікон. Лікувальної функції у них немає, але вони зможуть захистити волосся від подальшого розшарування, оскільки будуть склеювати лусочки кутикули. Крім цього, буде потрібно зайнятися вирішенням проблеми зсередини: перетин волосся по всій довжині – ознака проблем із засвоєнням поживних речовин або їх дефіцитом. В останньому випадку доводиться переглядати свій раціон. Обов'язково вводити в нього рослинні масла і жири, особливо – Омега 3. Відмінно себе в цьому питанні проявило лляне масло, вживане з ранку натщесерце по 1 ст. л. Проте лікарі застерігають, що подібна практика недопустима для людей з проблемами печінки і жовчовивідних шляхів. Побічним ефектом може стати нудота. 
Якщо ж у харчуванні вітаміни і мікроелементи збалансовані, але стан волосся не поліпшується, потрібна консультація лікаря: висока ймовірність порушення обмінних процесів, з чим самостійно впоратися не вдасться. Пам’ятайте й про те, що потрібно відмовлятися від термічного впливу та всіляко зволожувати волосся, оскільки розшарування є результатом сухості. Обов'язково захищайте волосся від зовнішніх факторів – пекучого сонця і морозу. А також важливо навчитися правильно розчісувати локони: ні в якому разі не вологими, відмовившись від різких рухів. 
Цей простий алгоритм допоможе вам зберегти красу волосся і повернути йому здоровий та привабливий вигляд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему