Поради

Як обрати мікрохвильову піч

Як обрати мікрохвильову піч

Скажений ритм сучасного життя диктує людям свої умови для існування. І часу назвичайні речі залишається все менше і менше. Великою мірою це стосується і приготування їжі.

У цій статті ми розповімо про головні характеристики мікрохвильових печей і допоможемо зупинити свій вибір на дійсно відповідному вам приладі.

Типи печей

Відомо три типи мікрохвильових печей: з мікрохвилями; з мікрохвилями і грилем; з мікрохвилями, грилем і конвекцією.

По суті, всі моделі мають однакові функції розморожування, підігріву та приготування, але більш різноманітні і складні страви можна отримати тільки в печах з грилем.

Існують два типи гриля – кварцовий і теновий.

Кварцовий гриль має трохи більше переваг. Він компактніший, ніж теновий, а значить і місця в робочій частині печі буде більше. Він більш зручний в експлуатації, його простіше мити. Кварцовий гриль нерухомий і набирає потрібну потужність швидше. Але, звичайно, і вартують печі з таким грилем трохи більше.

Тенова спіраль зазвичай розташовується зверху, а іноді ще додають нижню. Це дозволяє отримати ту саму апетитну скоринки, яку має смачна курка гриль. У простій печі з мікрохвилями цього досягти не можна. Головною перевагою тенового гриля є його дешевизна.

Третій тип печі з грилем і конвекцією дозволяє створювати складні страви. Готувати в таких печах можна п'ятьма різними способами:

  •  З використанням мікрохвиль – підігрів, розморожування їжі і напоїв, кип'ятіння води, приготування простих страв.
  • За допомогою гриля – для створення апетитної скоринки у курки або гарячих бутербродів.
  • Поєднання гриля і мікрохвиль – для страв з м'яса.
  •  Поєднання мікрохвиль і конвекції – сушіння зелені, овочеві страви.
  • Поєднання гриля і конвекції – створення складних вишуканих страв.

Види управління

Є кілька типів управління мікрохвильовою піччю. У кожного є свої плюси і недоліки. Розглянемо їх:

  • Механічне управління – його відрізняє простота і зручність використання. Регуляторами є прості пластикові ручки. НВЧ-печі з таким управлінням більш надійні і дешеві.
  • Кнопкове управління – зараз це практичний і популярний вид управління. Це поєднання надійності і зручності. Дозволяє налаштовувати рівень потужності, час приготування і вибір режиму готування.
  • Сенсорне управління – стильна і абсолютно плоска передня панель. За допомогою такого управління можна повністю запрограмувати процес приготування їжі. Застосовується в найсучасніших мікрохвильових печах, що, звичайно, відображається на ціні.

Вибір об'єму

Об'єм –це дуже важлива характеристика НВЧ-печі. Від величини внутрішнього простору залежить те, яку кількість їжі можна готувати одночасно. Вибір цього параметра насамперед залежить від складу вашої сім'ї. Для однієї людини цілком підійдемікрохвильовка обсягом 8,5 літра, для двох – вистачить печі об'ємом від 13 до 20 літрів, а якщо ж у вашій сім'ї троє і більше осіб, то розраховуйте на об’єм 20-28 літрів. До речі, є і більш місткі печі. Для приготування більших страв (качка, гусак і т. д.) на великі компанії потрібно НВЧ-піч об'ємом більше 30 літрів.

Переваги мікрохвильовок

Звичайно, з появою приладу, який використовує у своїй роботі мікрохвилі, стали з'являтися підозри про його безпеку. Але дослідження вчених легко розвіяли ці домисли.НВЧ-випромінювання не є радіоактивним і відповідно небезпечним для людини. Це було підтверджено навіть Всесвітньою асоціацією охорони здоров'я.

У мікрохвильовій печі існує одна особливість приготування: продукти розігріваються не тільки зверху, але і зсередини. Це відбувається завдяки особливій властивості хвиль. Нагрівається не продукт, а вода, що міститься в ньому. Молекули починають швидше коливатися, і температура підвищується.

Як ви розумієте, за рахунок цього можна відмовитися від використання масла при готуванні, а значить від появи холестерину і канцерогенів в їжі. Їжа готується буквально у власному соку, і її вітаміни максимально зберігаються. Це великий плюс для любителів дієтичної кухні.

Але переваги мікрохвильових печей на цьому не закінчуються. Завдяки скороченню часу готування, витрачається набагато менше електроенергії. Також за рахунок цього їжа краще зберігає свої корисні властивості і мікроелементи. При звичайному нагріванні в продуктах вдається зберегти тільки 40% вітаміну С, а при швидкому мікрохвильовому нагріванні аж 95%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему