Поради

Курси бухгалтерського обліку: критерії вибору

Курси бухгалтерського обліку: критерії вибору

Із першого погляду може видатися, що кількість компаній, які пропонують курси бухгалтера, настільки велика, що знайти серед них відповідні бухгалтерські курси досить просто. Але на практиці виявляється, що у всьому цьому широкому асортименті компаній знайти дійсно варту дуже важко.

 

Адже охочі записатися на курси бухгалтерського обліку хочуть отримати не просто сертифікат про те, що вони на цих курсах побували, а й певний якісний багаж знань і навичок, необхідних для подальшої роботи. А для цього потрібні висококваліфіковані викладачі, причому обов'язково практики, які володіють не тільки теоретичними знаннями, інформаційна та технічна база, відповідна всім останнім змінам у сфері бухгалтерії, навчальна програма і ще багато інших речей.

Відтак передусім зверніть увагу на ціну і пам'ятайте, що найдорожче не означає найякісніше, а ось найдешевше, на жаль, найчастіше є марною витратою грошей. Зазвичай найдорожчими є «розкручені» курси бухгалтерії, які багато рекламуються і у всіх на слуху. У таких організаціях багато клієнтів і навчання поставлено на потік, через це нерідко страждає якість. Якщо вже і вибирати курси, беручи за основу їх вартість, то краще дотримуватися золотої середини.

Зверніть увагу на кількість осіб, включених з вами в одну групу, і на тривалість курсів бухгалтера. Запам'ятайте, що опанувати настільки складну спеціальністю за кілька днів неможливо, а чим менше людей буде у вашій групі, тим якісніше буде виконуватися робота кожного з них.

Не вибирайте організації, що пропонують величезну кількість курсів різної спрямованості. Великий ризик наштовхнутися на викладача з широким профілем, але недостатнім обсягом знань, адже в таких установах найчастіше курси з бухгалтерії і курси косметологів веде одна і та ж людина. Тому найкраще вибирати організації з вузьким профілем, що займаються навчанням фахівців тільки в галузі бухгалтерії та фінансового обліку.

Ніколи не орієнтуйтеся на місце розташування майбутніх курсів бухобліку. Близько до будинку – не означає добре. Вже краще витратити час на поїздку туди і назад, ніж витратити гроші і час на абсолютно непотрібні і безрезультатні заняття.

Вибравши кілька організацій, не зайвим буде їх відвідати, подивитися навчальні приміщення, попросити показати вам документи, що свідчать про професіоналізм викладачів. Дізнайтеся, чи мають ваші викладачі практичні навички, чи працюють вони за фахом і донині, де вони зуміли вивчитися на бухгалтера. Це дуже важливо, адже тільки викладач-практик може дати найбільш повні і корисні знання. Не зайвим буде зустрітися і з самим викладачем, попросити показати навчальну програму, конспекти майбутніх лекцій. Обов'язково уточніть, чи будуть перевірятися ваші знання і яким чином, адже це необхідно для розвитку практичних навичок.

Зверніть увагу на те, де будуть проводитися заняття, наскільки оснащене це приміщення, чи комфортні в ньому умови, скільки встановлено комп'ютерів.

Не бійтеся бути надмірно прискіпливими та уважними, адже будь-яка дрібниця в цьому питанні вже може розповісти багато про що.

Також сайт бухгалтерських курсів не повинен бути перенасичений інформацією про різноманітні бухгалтерські програми.

Навчальний центр має існувати на ринку освітніх послуг понад 10 років. Це говорить про досвід методології бухгалтерського обліку, доборі практиків-бухгалтерів і їх відбір в якості викладачів. Можна бути відмінним бухгалтером, але не вміти подати матеріал так, щоб слухачі його засвоїли.

Перевірте, які документи пропонують вам заповнити при реєстрації в групу бухгалтерського обліку. Повинен бути договір, де описано чітко розклад занять, кількість годин, дата початку та закінчення навчання, також вартість курсів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Курси
В тему