Поради

Вибираємо болгарку для роботи вдома

Вибираємо болгарку для роботи вдома

Зручний, потужний та надійний – саме такі електроінструменти хоче купувати для домашніх потреб кожен господар. Щоб підібрати якісну річ, перш за все потрібно знати, за якими критеріями оцінювати інструмент.

 

Щоб правильно підібрати для себе кутову шліфувальну машину (саме така справжня назва «болгарки»),  треба не лише вибрати виробника, але й знати, для яких цілей ви купуєте інструмент.

 

Основні характеристики болгарок.

1. Електрична потужність кутових шліфувальних машин вимірюється у кіловатах (КВт).

Зараз із побутових болгарок можна вивести під діапазон потужністю від 0,5 до 2,7 КВт. А от як їх можна використовувати:

- для прикладу, якщо ви плануєте користуватися нею час від часу (дуже рідко) лише для того, щоб десь щось відрізати або відшліфувати, то вам цілком вистачить машинки потужністю від 0,8 до 1 Квт. Вона не буде громіздкою, не важкою і зручною, тобто середній варіант.

- коли болгаркою ви будете шліфувати невеликі поверхні, різати тонкий листовий метал (до 2 мм – наприклад, профнастил) або ж просто відрізати куски дроту, то для таких цілей вистачає і потужності до 0,8 КВт. Така кутова шліфувальна машина буде дуже легкою та зручною, що дає змогу проникати у важкодоступні місця. Такими є маленькі болгарки.

- щоб різати бетон, грубі труби і міцну стальну арматуру, звичайно, потрібен значно потужніший інструмент. Тут знадобиться болгарка від 1 КВт, навіть від 1,5 КВт. Вага такої кутової шліфувальної машини буде вам полегшувати роботу, адже напруга рук у момент розрізання бетону дуже і дуже велика. 

 

2. Вибираючи болгарку, варто звертати увагу і на частоту обертів різака кутової шліфувальної машини.

Характеристика болгарки визначається також швидкістю обертання шпинделя, але ніяк не самого диска. Справа в тому, що у залежності від радіусу диска, довжина його кромки також змінюється. Відповідно і кількість обертів диска.

Чим більший диск, тим менше обертів він здійснює.

Загалом кількість обертів болгарки коливається у діапазоні від 2800 до 11000 обертів за хвилину.

Звідси можна зробити висновок, що потужні болгарки під великими дисками будуть обертатися помаліше, проте сила обертання буде значною. Коли ж болгарка під маленьким диском з незначною потужністю, то швидкість обертання буде великою, а відповідно малого спротиву буде достатньо для зниження обертів. Отож, купуючи диск для болгарки, зверніть увагу на максимально допустимий радіус вашого інструмента, щоб потім змогти нормально працювати з ним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему