Поради

Вибираємо кухонну плиту

Вибираємо кухонну плиту

У більшості осель приготування їжі не обходиться без газової плити. Тим, хто хоче придбати нову плитку, варто звернути увагу на такі її особливості.

 

Газова плита вважається кращою за електричну. На газі швидше готується страва, а потім швидко охолоджується конфорка. От на електричній плиті довго потрібно чекати, поки вона досягне потрібної температури. Залишати їжу на такій конфорці небезпечно – вона довго ще залишатиметься гарячою, тому страва може просто перегрітися та згоріти.

Купуючи газову плиту, слід враховувати основний елемент таких плит – конфорки.

Головну роль тут грає форсунка – пристрій, що подає на поверхню конфорки газоповітряну суміш. Їхні розміри залежать від виду газу, що подається.

Сьогодні досить часто випускають плити з комбінованими конфорками – на поверхнях одночасно розміщуються електричні та газові. Подібний варіант дуже добре показує себе під час періодичних вимкненнях газу або електрики.

Модель для приготування їжі також часто має панель з емальованої та нержавіючої сталі. За допомогою емальованого покриття стає можливим підібрати фактично будь-які кольорові варіанти і, крім того, суттєво зекономити кошти.

Покриття з нержавіючої сталі більш практичне: легко миється, не піддається корозії, має високу хімічну стійкість.

  Для приготування їжі важливо, щоб пристрої робочої поверхні були із загартованого скла.

Щодо газових плит, то вони зазвичай випускаються з духовою шафою (духовкою) різних типів: з газовою, електричною та комбінованою газовою духовкою, яка має електричний гриль.

Потрібно враховувати, що найбільш рівномірне нагрівання можна досягнути за допомогою електричної духовки та електричного грилю.  

Проте, якщо ви виберете газову плиту з електричною духовкою, то обов’язково проконсультуйтеся у професійних електриків, чи витримає проводка підвищеного навантаження. Справа в тому, що електрична духовка споживає дуже багато енергії, тому навантаження на електромережу збільшується.

З газовою плитою та духовкою таких проблем не виникатиме ніколи, проте якщо немає відключень газу. Тому кожен має сам вирішувати, яка саме плита для приготування їжі підійде краще в його будинку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему