Поради

Робимо свердловину на ділянці

Робимо свердловину на ділянці

Створення свердловини на воду є галуззю виробничої діяльності, тому для цього потрібен професійний підхід.

 

Результат буріння свердловини залежить як від наявності спеціалізованої техніки, так і досконалого знання гідрогеологічних умов конкретної точки, в якій буде здійснюватися безпосереднє буріння свердловини на воду.

 Для дачних ділянок і заміських будинків достатньою вважається глибина свердловини 30 метрів. Тут, звичайно, буде технічна вода, проте вона цілком придатна для використання за умови встановлення фільтрів.

Артезіанські водоносні пласти розташовані на глибині 400-1000 метрів.

Якщо не хочете мати воду з артезіанської свердловини, то немає сенсу надміру заглиблюватися, адже на глибині свердловини можна пристойно зекономити.

Поклади ґрунтових вод йдуть цілими пластами, тому досягнути водоносного горизонту можна і на глибині  і 30, і 100, і 150 метрів.

Надійна експлуатація свердловини неможлива без спеціальних труб та відповідного технологічного обладнання, підбору насосів і систем автоматичного контролю.

Важливим елементом створення свердловини на своїй будівельній ділянці є розроблення технологічної документації та облаштування прилеглого водозапірного майданчика. Це ще є одним стимулом до залучення відповідних спеціалістів, адже вони володіють всією інформацією про потрібну юридичну документацію.

Варто сказати, що з точки зору системи державної геодезії, є юридичні моменти, які можуть не дозволити рити свердловину і навіть криницю в тому чи іншому місці.

Потрібно мати на увазі, що в спеціаліста є доступ до документів для водних свердловин, які були зроблені у вашому районі раніше. Тому вони зможуть допомогти (фахово) у цьому питанні.

Знають вони також, як і з ким потрібно розмовляти з місцевих державних регулюючих органів щодо видачі дозволу на проведення бурових робіт. 

І все ж, що краще вибрати: свердловину чи під’єднатися до центрального водопостачання.

Якщо говорити про вартість, то і створення свердловини, і приєднання до водопроводу – достатньо дороге задоволення. Однак витрати електроенергії на закачування води зі свердловини потім будуть значно дешевшими, аніж оплата комунальних послуг за користування центральним водопроводом.   

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему