Поради

Прибираємо дерева з території будівництва

Прибираємо дерева з території будівництва

Початок будівництва неможливо провести без попередньої очистки території, зокрема зрізання дерев. Однак робити це потрібно законно, щоб не мати потім проблем.

 

На власній приватизованій ділянці зрізати дерева можна, а для того, щоб це зробити на чужій території, обов’язково слід брати дозвіл.

Коли ви маєте намір зрізати дерево, що перебуває за межами вашої приватизованої ділянки на муніципальній землі, тоді порубочний білет (досвіл на вирубування зелених насаджень) оформити може балансоутримувач території, на якій розміщені дерева.

У тому випадку, якщо ви вирішили знести якесь дерево на чужій території самовільно, то для цього потрібна серйозна причина. До таких може належати:

- близьке розташування до вашого будинку або до інших будівель сухого дерева, дерева з великим нахилом або з пошкодженим стовбуром. Таке дерево може впасти цілком або частково та пошкодити ваше майно;

- розташування дерева близько (менше 5 метрів) від вашого будинку;

- дерево заважає доступу світла у ваші приміщення;

- дерево через якісь інші, мотивовані причини загрожує вашій безпеці або порушує санітарні норми вашого проживання.

Всі інші причини потрібно грамотно мотивувати, доводити, що іншого виходу, окрім спилювання дерева, немає. 

Після цього порібно у письмовому вигляді звернутися до власника землі, на якій ростуть дерева. Ви можете занести прохання особисто в офіс власника землі або відправити його рекомендованим листом. У вас на руках має залишатися підтвердження звернення.

Коли дерево знаходиться у місті – прохання про його знесення треба направити в територіальне ЖКГ, коли ж дерева на території садового товариства – в адміністрацію товариства.

Якщо протягом місяця вам не прийшла відповідь, можете сміливо писати заяву в прокуратуру.   

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему