Поради

Підготовка ділянки під будівництво

Підготовка ділянки під будівництво

Зведенню нової оселі передує багато інших робіт, без яких неможливо розпочати будівництво омріяного житла.

 

Зважаючи на те, що на місці будівництва господарям знадобиться електрика, вода, дах над головою і туалет, то про все це потрібно подбати завчасно. Електрику можна провести, під’єднавшись до найближчої електромережі, а якщо такої можливості немає, то згодиться і портативний електрогенератор. Коли на ділянці нема централізованої подачі води, то можна зробити свердловину.

Попередньо ділянку під будівництво потрібно належним чином підготувати:

- прибрати сміття та старі будови, які не використовуватимуться;

- зрізати непотрібні дерева, кущі та викорчувати пеньки;

- розрівняти площу (якщо у цьому є потреба) по горизонталі (прибираємо горби та ями).

Дуже важливо підготувати дорогу для під’їзду транспорту на ділянку під будівництво, адже нею доведеться привозити будматеріали. Отож, потрібно розчистити проїзд і за можливістю посипати його гравієм, щоб дощової погоди ваша дорога не стала болотом.

Після підготовки місця для проїзду на ділянку необхідно також спорудити навіс чи відвести ділянку для тимчасового розміщення будівельних матеріалів. Зважайте, що їхнє розташування не повинно заважати будівництву.

Займаючись будівництвом, подбайте і про зберігання власного майна. Для цього варто зробити паркан. Він може бути з дешевих простих матеріалів і виконувати роль тимчасової загорожі. Проте, якщо дозволяє фінансове становище, то краще зробити добротний міцний і високий паркан, щоб відгородитися від цікавих очей, а також раз і назавжди вирішити це питання.

Коли ділянка підготовлена для будівництва, саме час зайнятися придбанням будівельних матеріалів. Щоб правильно купити все необхідне, варто детально оглянути проект будівництва. У магазинах потрібно брати лише ті матеріали і такої якості, які передбачені при проектуванні. Якщо цим знехтувати, то міцність споруди буде порушено, тобто будинок стане ненадійним. Для прикладу, у проекті стіни будинку викладені з керамзитобетонних блоків, але господар вирішив зекономити і купив звичайні бетонні блоки. Проте взимку відразу стане зрозуміла помилка: на утеплення тепер доведеться витрачати багато грошей через те, що пожаліли гроші на якісні будматеріали при зведенні будинку.

Ділянку для будівництва необхідно розбити на сектори і фактично перенести на неї сам проект майбутнього будинку. Для цього можна скористатися кілочками та мотузками, щоб бачити план споруди. Так легше починати копати фундамент.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему