Поради

Як продати квартиру без втрат

Як продати квартиру без втрат

На ринку нерухомості пропозиція перевищує попит, тому купити квартиру набагато простіше, ніж продати. Поряд з цим існує ще ряд небезпек втратити гроші після продажу.

 

Продаючи квартиру, важливо зробити все правильно і не втратити кошти, які по праву належать вам. Для цього варто знати про таке:

- Обов’язково довідайтеся про справжню вартість вашого житла. Це можна зробити в бюро технічної інвентаризації, щоправда, така ціна буде суттєво відрізнятися від ринкової. Зробити можна ще простіше – зателефонувати за оголошенням «Продаю житло» і поцікавитися, скільки власники хочуть за своє житло.

- Потрібно звернутися в юридичну консультацію та укласти угоду з адвокатом, який допоможе вам оформити документи і дасть пораду.

- Якщо ви вирішили продати квартиру, то краще мати справу з якою-небуть відомою, солідною фірмою, яка має ліцензію на проведення подібних операцій. Не варто просити допомоги в маклерів, випадкових знайомих і навіть родичів – їхня посередницька діяльність може виявитися не безкорисною.  

- Ніколи не віддавайте генеральної довіреності на ведення ваших справ. Нікому не давайте в руки паспорт, військовий квиток або інший ваш документ. Ніхто не повинен вести справи замість вас: особисто відвідуйте нотаріальну контору, уважно вивчайте договір.

До речі, між текстом договору та підписом не повинно бути вільного місця, щоб туди нічого більше не могли вписати.

Також на документі обов’язково має стояти дата.

 Зважайте на те, що юридичну силу має лише те, що прописане в договорі. Ніякі усні домовленості до уваги не беруться.

- не беріть гроші готівкою – вимагайте, щоб вони були переведені на ваш банківський рахунок;

- ніколи не «обмивайте» угоду з покупцем;

- перевірте в паспортному столі, якщо купуєте чиюсь квартиру самі, чи не був хтось прописаний у ній раніше.

Справа в тому, що іноді бувають ситуації, коли людина перебуває у місцях позбавлення волі, а родичі тим часом продають квартиру, на яку вона може мати повне право. За таких умов виникають судові процеси, які тягнуться дуже довго.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему

Останні матеріали