Поради

Поради для створення ландшафтного дизайну

Поради для створення ландшафтного дизайну

Господарям власного будиночка завжди хочеться прикрасити свою оселю та прилеглу територію. Для цього в нагоді стануть поради фахівців щодо створення ландшафтного дизайну.

 

- Надайте вашому саду екстравагантного сучасного вигляду, а для цього розбийте газон на невеликі секції, створивши в них барвисті клумби. Це зробить вашу житлову ділянку більш цікавою.

- Під час створення красивого дизайну ділянки біля будинку використовуйте велику кількість звивистих доріжок. Це надасть вашому ландшафту почуття фантазії та відкриття, адже дуже цікаво пізнавати нові місця, проходячи різними шляхами.

- Розмістіть на ділянці різноманітні сюрпризи-фігури, зроблені власноруч, наприклад, лебеді з автомобільних шин тощо. Завдяки таким речам ваша садова ділянка стане гарнішою та цікавішою.

- Площу довкола будинку також можна розбавити різними декоративними травами, які додадуть зеленій ділянці легкості та свіжості, до того ж, прикрашатимуть її практично цілий рік.

- Використовуйте рослини з різноманітним забарвленням листків. Посадіть сорти з жовтим, коричневим, блакитним і навіть бордовим листям. Підійдуть також різноманітні варіації зі строкатим листям: зелені з білими листочки, жовті, рожеві, бордові, кремові штрихи і смужки, повздовжні або поперечні.

- Не бійтеся порушувати правила, не ставтесь до дизайну прибудинкової ділянки надто серйозно. Намагайтеся отримувати від планування і розміщення дерев і рослин задоволення. Наприклад, іноді можна собі дозволити посадити високі рослини попереду низьких.

- Зробіть біля свого будинку справжню казку, використовуючи підручні предмети для дизайну. Це може бути каміння або навіть залишки старого дерева.

- Якщо ви хочете створити гарний ландшафтний дизайн, то під час садіння рослин обов’язково врахуйте те, як вони будуть поєднуватися один з одним та із садовим фоном за кольором. Ось, наприклад, шикарно виглядають жовті і червоні квіти на фоні білої лавки під навісом.

- Головною прикрасою ділянки перед будинком може стати гарно оформлена водойма, незалежно від її форми та розмірів. Мальовничі композиції з квітів, висаджені довкола водойми, виглядатимуть набагато цікавіше за звичайні квітники.

- Для того, щоб було легше розставляти акценти в саду, варто використати контейнери. Їх можна переміщати, гармонійно поєднуючи за кольором і формою з рослинами, і навіть використовувати підсвітку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему