Поради

Особливості дизайну кованого паркану

Особливості дизайну кованого паркану

Огорожа довкола вашої оселі має не лише захищати майно, але й бути виразником естетичних уподобань господаря.

 

Вибираючи кований паркан, потрібно завчасно врахувати, чи буде він доречним у загальному архітектурному плані вулиць і сусідніх огорож, як сприйматиметься ландшафтний дизайн і архітектура будинку з боку вулиці, наскільки затишно і комфортно буде в саду.

Саме для цього більшість ковальських майстерень пропонує послугу 3D  проектування для всіх вподобаних клієнтом різновидів – це значно полегшує завдання під час вибору оптимального варіанту огорожі для себе.

Класичний варіант – строгі решітки зі стрілчастим візерунком або увінчані піками, стилізації в античному і середньовічному дусі, повторення абстрактних та геометричних узорів, ексклюзивна ковка з рослинним орнаментом.

В ідеалі її узор, окремі елементи або хоча б їх загальний стиль мають повторюватися і в архітектурі будинку: в світильниках з візерунками, перилах ґанку, решітках на вікнах, а також на кованих прикрасах ділянки: гойдалках, лавках та інших садових меблях, мангалі.

Ще одним важливим елементом має бути: тим, хто звик до цегляного, кам’яного або суцільного металічного паркану, часто буває не затишно і не комфортно від того, що від вулиці ділянку відділяє лише прозора і, на перший погляд, невагома ковка.

Повернути приватність можна за допомогою зеленої огорожі або кучерявих рослин (які плетуться по поверхні). Для цього по периметру ще можна посадити плодові дерева або квіткові кущі, які чудово виглядають з боку вулиці і захищають жителів будинку від сторонніх очей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему