Поради

Метали для воріт і парканів

Метали для воріт і парканів

Усі гості перед тим, як зайдуть у ваш новий будинок, передусім звернуть увагу на те, що його оточує зовні. Тому, щоб сформувати позитивне враження про свою оселю, варто загородити її гарним парканом та воротами.

 

При всій своїй естетиці та вишуканості ковані паркани підходять не для всіх ділянок і будинків. На думку архітекторів, художня ковка ідеально поєднується з достатньо великими котеджами в класичному, середньовічному або кантрі-стилі, будинками з каміння, червоної цегли та брусу, геометрично досконалими «французькими» садами, газонами та ділянками з максимально відкритим простором.

Матеріалом для масивних кованих виробів сьогодні слугують залізо, стальні сплави, феросплави та чавун.

Зроблені з таких речовин паркани будуть стійкими до атмосферних впливів, активної експлуатації, випадкових пошкоджень та корозії. Щодо терміну експлуатації, то він може легко перевищити 50-70 років.

Також важливий момент: чавун ніколи не використовується для кування, лише для виготовлення литих елементів, тому якщо вам пропонують саме чавунний кований паркан, то хтось хоче вас обманути.  

Для окремих елементів таких, як витончена, мереживна ексклюзивна ковка, використовується мідь, алюміній, титан та інші сплави, проте такі цінні метали можуть у декілька разів збільшити вартість воріт.

Якщо говорити про габарити паркану, то оптимальним варіантом є огорожа висотою 2,5-3 метри, що складається з невеликих секцій, з окремими воротами та хвірткою.

Важливо, щоб узор був якомога густішим і дрібнішим, адже від цього залежить міцність паркану та його здатність не пропускати всередину двору когось небажаного.

Окремі секції та елементи можуть з’єднуватися між собою як за допомогою зварювання, так завдяки системі болтів. При цьому дуже важливо переконатися і в якості зварювальних робіт (шов має бути рівним, монолітним, без пустот і здуття), і надійності кріплень.

Проте не варто вважати ковану огорожу серйозною перешкодою для зловмисників – якщо в котеджному містечку немає централізованої охорони, то варто подумати про власну систему сигналізації, датчики руху та відеоспостереження за периметром.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему

Останні матеріали