Поради

Оригінально комбінуємо шпалери

Оригінально комбінуємо шпалери

Сучасні тенденції в моді вимагають внутрішнє облаштування кімнати здійснювати комбіновано, без консервативних підходів.

 

Кімната, заклеєна одними шпалерами, сьогодні виглядає старомодно і нецікаво, тому спеціалісти радять робити ремонт, поєднуючи декілька. Комбінування шпалер дозволяє створити в кімнаті певні декоративні елементи або ж змінити геометрію приміщення. Також при цьому можливим стає зонування приміщення, творче приховування недоліків та підкреслення гарних сторін вашого житла.

 

1. Краса і недоліки.

Якщо всі стіни, крім однієї, будуть заклеєні шпалерами з одним нейтральним малюнком, а одна стіна чи її частина – іншими, які відрізняються малюнком чи відтінком, то саме це місце і стане фокусом приміщення. Такий малюнок (особливо шпалер з яскравими кольорами) цілком реально відверне увагу гостей від недоліків приміщення, у якому живуть господарі.

 

2. Зонування.

Цей варіант незамінний, якщо в одному приміщенні планується поєднати декілька кімнат. Для реалізації ідеї зонування кімнати прийнятними будуть найбезглуздіші рішення, коли ви хочете виділити якусь одну зону. Для цього можна використовувати не лише візуальний декор, але й перегородки, ширми, світло.

 

3. Візуалізація.

Якщо кімната вузька, то її можна розширити, але лише візуально. Для цього короткі стіни заклеюються шпалерами темного кольору, довгі – світлого. А от у випадку коли кімната у формі квадрата, то одну зі стін можна обклеїти шпалерами більш насиченого кольору. Це дасть змогу зробити її довшою. Взагалі світлі кольори візуально збільшують маленький простір.

 

4. Акценти.

Найпростіший варіант комбінації – це акцентна стіна. Виділити можна і дві стіни – суміжні або паралельні. Головне правило – акцентна стіна повинна відрізнятися від решти більш темним (або світлим) відтінком, незвичним, яскравим або масштабним малюнком. Це цілком реально зробити за допомогою іншого відтінку шпалер. Основний елементом, тема якого буде простежуватися у всьому, – це щось спільне для всіх шпалер: відтінок, оформлення, малюнок.

 

5. Фокусування.

Невеликий акцент на стіні, який представляє собою точку фокуса. Для прикладу, якщо необхідно виділити якусь одну невелику зону: дитяче ліжечко, камін, картинну галерею, комод чи щось інше. До речі, самі шпалери можуть бути декорацією, якщо, наприклад, відрізок шпалер взятий в рамку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему

Останні матеріали