Поради

Найпоширеніші види сайдингу

Найпоширеніші види сайдингу

На сучасному ринку представлений широкий асортимент сайдингу. Всі існуючі види матеріалу призначені для вирішення конкретних будівельних цілей. Вибираючи, який сайдинг придбати для обробки фасаду, споживач повинен враховувати характеристики та особливості оздоблювального покриття.

Види сайдингу

Вініловий сайдинг. Найпопулярніший з усіх видів сайдингу – вініловий. Саме його купують у більшості випадків. Це високоміцне тверде покриття, виготовлене з полівінілхлориду, яке не роздувається, не вигорає, може експлуатуватися більше 50 років при температурі повітря від -50 до +50 С. Купити сайдинг з ПВХ рекомендується ще і тому, що він не є токсичним і забезпечує оптимальний повітрообмін в приміщенні. Навіть при пожежі «вініл» плавиться дуже повільно, послаблюючи вплив вогню на несучу конструкцію будівлі.saiding

Металевий сайдинг. Він не горючий (має мінімальний коефіцієнт термічного розширення), довговічний, удароміцний, стійкий до утворення іржі і механічних впливів, може використовуватися в широкому температурному діапазоні. Також металосайдинг гарантує відмінну шумоізоляцію внутрішніх приміщень. Використовуючи його, можна легко зробити стандартний фасад красивим і ексклюзивним.

Алюмінієвий сайдинг. Не горить, але потребує захисту від іржі. Продовжити термін служби матеріалу можна, використовуючи спеціальні фарби або ПВХ плівки. Вибір кольорів алюмінієвих продуктів дуже широкий. Що стосується особливостей поверхні, то вона може бути рифленою або гладкою.

Сталевий сайдинг. Сталь, на відміну від алюмінію, стійка до ударних навантажень. Вона незамінна, якщо проект будинку передбачає використання пожежобезпечних матеріалів. Для заміських будинків сайдинг зі сталі є дуже важким, тому його рідко використовують в заміському житловому будівництві.
saiding
Керамічний сайдинг. Це новинка будівельного ринку, призначена для облицювання вентильованих фасадів. Виготовляється з мінерального волокна з додаванням спеціальних цементуючих складів. Великий вибір текстур і колірних рішень, різні розміри і товщина плит роблять керамічний сайдинг універсальним покриттям, придатним для реалізації практично будь-яких проектів.
Що стосується вартості, встановленої на облицювальний матеріал компаніями-виробниками, то вона залежить від виду і характеристик покриттів. У цілому ціна сайдингу є оптимальною і точно відображає принцип «мінімальні вкладення – максимальний результат».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему