Поради

Здорові звички в офісному харчуванні

Здорові звички в офісному харчуванні
Час основних прийомів їжі припадає саме на робочі години. Ось кілька порад, які дозволять вам харчуватися на роботі без шкоди для здоров'я. 
 
Пийте більше води 
Крім відчуттів свіжості і бадьорості, вода не дозволить вашим м'язам і суглобам застоюватися. Тому завжди майте під рукою пляшечку води і якомога частіше пийте. 
 
Уникайте шкідливих продуктів 
Якщо ящики вашого столу заповнені печивом, цукерками та пакетиками з кавою, то це означає, що саме цим ви і будете харчуватися весь день. Купіть те, що буде довго зберігатися і при цьому принесе користь вашому шлунку, – горіхи, сухофрукти, мед. Слідкуйте за тим, що купуєте на обід. Будьте розбірливі і не налітайте на солодощі.
 
Вживайте менше кави або пийте каву без добавок 
Як будь-який стимулятор, кава викликає надлишкову м'язово-нервову активність і, як наслідок, напругу по всьому тілу. Разом з цим кава не втамовує, а посилює спрагу, зневоднюючи організм. Насолоджуйтесь кавою, але не перестарайтеся. 
Якщо вже не можете відмовитися від напою, що бадьорить, то пийте звичайну каву. Якщо ви вживаєте каву з пакетиків або звичайну каву, але з добавками на зразок вершків і цукру, підбадьорливий напій в навантаження дарує вам вельми багато «порожніх» калорій. 
Спробуйте пити просту чорний кави без цукру, молока або вершків. Так, її смак буде досить гірким, але це і є правильний і нормальний смак кави. 
 
Готуйте сніданок і обід звечора 
Їжте вранці і на роботі тільки здорову їжу. Для цього рекомендується приготувати її заздалегідь: ввечері, адже вранці ви навряд чи візьметеся за готування. Витрачайте 20 хвилин вечірнього часу на приготування простої і поживної їжі. У крайньому випадку готуйте відразу на кілька днів.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему