Поради

Після пологів не могла дивитися на себе у дзеркало

Після пологів не могла дивитися на себе у дзеркало

Ольга Семенчук завжди займалась спортом, проте одного дня надумала полишити спорт і присвятити себе лише офісній справі. Відтак булочки та тістечка в її щоденному раціоні стали появлятися дуже часто.

Однак з часом помітила, що поволі з’являються і зайві кілограми, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– І коли одного разу, будучи в білизні, подивилася на себе у дзеркало, то відразу зрозуміла, що потрібно негайно щось змінювати, – розповідає жителька Тернополя. – Моє відображення у дзеркалі мені не подобалося. А ще – стало дуже соромно, що довела себе до такого стану. На той час я важила 67 кілограмів. Відтак у моєму житті появилися систематичні заняття спортом, який чудово допомагає тримати себе у формі.

Ольга Семенчук
Ольга Семенчук

Змінила свій раціон, виключивши з нього здобу, солодощі та деякі інші продукти. І дуже скоро стрілочка на вазі поповзла в іншу сторону, і моя вага зменшилася до 45 кілограмів. Проте під час вагітності поправилася до 90 кілограмів. І знову розпочала боротьбу із зайвою вагою, яку після пологів значно важче скинути.

Молода жінка вирішила підійти до цього питання професійно. Тож закінчила курси фітнес-дієтолога, консультанта з харчування, нутриціології та багато інших спортивних та тематичних сертифікованих навчань. Проконсультувалася з лікарями, тренерами та фізіотерапевтами. Адже немає чарівної таблетки, проковтнувши яку, починаєш втрачати зайві кілограми.

– Тому харчуватися потрібно правильно і корисно, – радить пані Ольга. – І, що дуже важливо, таке харчування повинно бути постійним, а не час від часу. Бо дуже часто буває, що людина якийсь час дотримується правильного харчування, втрачає зайву вагу, а тоді, повернувшись до того харчування, яке було раніше, знову набирає кілограми. Тому зараз активно допомагаю схуднути тим, хто цього хоче. Потрібно дотримуватися певних правил – і у вас обов’язково все вийде.

Передусім раджу завжди їсти поволі і вставати з-за столу трішечки голодним. Адже організм подає сигнал про те, що «вже ситий», лише через 20 хвилин після прийому їжі. Саме тому дуже часто ми їмо більше, аніж нам потрібно насправді. Раджу споживати менше калорій, ніж витрачаєте. Також після їди не лягайте спати. А перед сном не споживайте важкої їжі.

Ольга Семенчук
Ольга Семенчук

Також пані Ольга, яка нині сама активно допомагає скинути зайві кілограми тим, хто цього потребує, радить споживати менше вуглеводів і фруктози. Натомість більше білка, який є у м’ясі птиці, бобових, яйцях та ряді інших продуктів. Проте повністю відмовлятися від вуглеводів в жодному разі не варто, адже вони також потрібні для нашого організму. Однак варто подбати про те, щоб вуглеводи були не синтетичні, а натуральні, які принесуть для організму лише користь.

– Головне – ще пам’ятати, що солодощі, де пише «БЕЗ ЦУКРУ», особливо які для діабетиків, варто залишити діабетикам, – радить жінка. – Адже вони  містять більше фруктози, що є калорійнішою, ніж сам цукор. Також основне моє правило – худнути потрібно здорово та корисно, навіть якщо повільно, обов’язково долучати до цього спорт. І тоді тіло буде струнким і красивим.

Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя
В тему

Останні матеріали