Поради

Салати на День народження – 10 вдалих рецептів

Салати на День народження – 10 вдалих рецептів

Святковий стіл на День народження повинен бути смачним та вражати різноманіттям страв. Найкращою прикрасою будуть перевірені салати на День народження, що зроблять свято неповторним.

Пропонуємо рецепти 10 смачних салатів на будь-який смак.

Салат з кукурудзою та консервованим тунцем

Рецепт салата з кукурудзою та консервованим тунцем
Рецепт салата з кукурудзою та консервованим тунцем

Ідеальна салат на День народження за 15 хвилин.

Для приготування 4 порцій салату потрібно:

  • 180 г консервованого тунця
  • 3 шт. відварених свіжих яєць
  • 100 г твердого плавленого сиру
  • 2 шт. зеленого огірка;
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 3 ст. л. сметани середньої жирності
  • Сіль до смаку.

Спосіб приготування:

  • Зливаємо рідину з банки, розминаємо виделкою консервований тунець.
  • Невеликими кубиками нарізаємо огірок, сир, яйця та зелену цибулю. Додаємо кукурудзу.
  • В глибоку салатницю викладаємо, вимішуємо нарізані продукти та тунець та заправляємо сметаною

Салат з печінкою тріски під шубою

Рецепт салатс з печінкою тріски під шубою
Рецепт салатс з печінкою тріски під шубою

На приготування салату піде не менше 3 годин, хоча він і вартий потраченого часу.

Для приготування 6 порцій страви знадобиться:

  • 300 г печінки тріски
  • 100 г свіжих огірків
  • 60 г свіжого болгарського перцю
  • 3 шт. яєць
  • 20 г зеленої цибулі
  • 10 г кропу
  • 60 г майонезу
  • Сіль до смаку

Спосіб приготування:

  1. Варимо на помірному вогні рис до готовності.
  2. Відварюємо яйця на твердо.
  3. Болгарський перець та зелений огірок ріжемо на дрібні кубики, зелену цибулю - кільцями, а кріп - дрібненько.
  4. Подрібнений часник додаємо дві третіх майонезу. Решту майонезу вимішуємо з половиною кропу. Друга частину кропу використаємо як прикрасу готового салату.
  5. Відварений рис промиваємо, додаємо майонез із кропом і вимішуємо.
  6. Викладаємо салат шарами в кільце для сервірування:

1 шар – рис;

2 шар – нарізаний огірок + майонез зверху сіткою;

3 шар – нарізана печінка тріски;

4 шар – болгарський перець + майонез;

5 шар - зелена цибуля;

6 шар – натерті на грубій тертці яєчні білки + майонез,

7 шар – натерті на дрібній тертці жовтки.

Прикрашаємо салат і ставимо в холодильник на 2 години. Після цього його можна подавати до святкового столу.

Класичний салат з куркою та ананасами

Рецепт класичного салату з куркою та ананасами
Рецепт класичного салату з куркою та ананасами

Окраса будь-якого святкового столу - перевірений і схвалений багатьма господинями салат.

Для приготування 12 порцій страви потрібно:

  • 300 г курячого філе
  • 200 г консервованих ананасів
  • 4 шт. варених яєць
  • 200 г кукурудзи
  • 200 г майонезу
  • Сіль та перець до смаку

Спосіб приготування:

  • Відварене філе курки та ананаси ріжемо кубиками.
  • Варимо до готовності яйця.
  • Викладаємо страву шарами у форму кільця. Якщо форми немає, обрізаємо з обох сторін півтора літрову пляшку, ставимо її в центр тарілки і злегка втрамбовуємо шари салату:

1 шар:  філе + майонез;

2 шар: ананаси + майонез;

3 шар: кукурудза + майонез;

4 шар: натерті білки + майонез;

5 шар: натерті жовтки + майонез.

Секрети господиням: бажано поставити на годинку страву в холодильник, щоб настоявся.

Салат з куркою, капустою та грибами

Рецепт салата з куркою, капустою та грибами
Рецепт салата з куркою, капустою та грибами

Ця смачна страва неодмінно стане однією із улюблених.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої грудки
  • 500 г шампіньйонів
  • 500 г пекінської капусти
  • 3-4 шт. огірків
  • Майонез, олія, листки салату та сухарики.

Спосіб приготування:

  • Обсмажити до золотистого кольору полоски курячої грудки та 10 хвилин обварювати порізані на 4 частини гриби.
  • Нашинкувати тонко капусту, огірки порізати півкільцями.
  • З’єднати всі інгредієнти з майонезом.
  • Перед подачею на стіл страву посипати сухариками.

Ситний салат ромашкою

Рецепт ситного салату ромашкою
Рецепт ситного салату ромашкою

Інгредієнти:

  • 2 шт. свіжих помідорів
  • 2 шт. яєць
  • 100 г копченої ковбаси
  • 50-100 г сухариків
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. майонезу
  • зелень

Спосіб приготування:

  • Порізати всі складники відповідно до форми сухариків (соломкою або кубиками).
  • Викладаємо на тарілку горбиками порізані овочі, утворюючи квітку. Всередину додаємо майонез. Прикрашаємо салат зеленню. Не перемішуємо.
  • Подаємо в такому вигляді на стіл. Перемішати можна під час святкування.

Салат з чорносливом та грибами

Рецепт салату з чорносливом та грибами
Рецепт салату з чорносливом та грибами

Легка у приготуванні страва з незвичайно солодкуватим присмаком чорносливу.

Інгредієнти:

  • 200 г підкопченої полядвиці
  • 300 г свіжих огірків
  • 150 г маринованих печериць
  • 1 жменя чорносливу
  • 3 шт. яєць
  • зелень кропу, майонез
  • сіль, перець до смаку

Спосіб приготування:

  • Нарізаємо соломкою м’ясо, огірки та варені яйця.
  • Якщо чорнослив твердий, то замочуємо теплою водою на 15 хвилин. Також нарізаємо соломкою.
  • Печериці нарізуємо тонкими плястерками.
  • Подрібнюємо зелень.
  • Всі складники перемішуємо, попередньо солимо, перчимо, заправляємо майонезом.

Салат з крабовими паличками та рисом

Рецепт салату з крабовими паличками та рисом
Рецепт салату з крабовими паличками та рисом

До святкового столу ідеальним буде різнобарвний, смачний та легкий у приготуванні салат.

Інгредієнти:

  • 400 г паличок крабових
  • 350 г консервованої кукурудзи
  • 5 шт. яєць
  • 200 г рисової каші
  • зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля)
  • майонез
  • сіль до смаку

Спосіб приготування:

  • Зварити у підсоленій воді рис.
  • Всі інші складники порізати на дрібні кубики.
  • Остуджену рисову кашу з’єднати з іншими складниками, заправити майонезом і помістити у форму.

Салат з кукурудзи та перцю

Рецепт салату з кукурудзи та перцю
Рецепт салату з кукурудзи та перцю

Господині гідно оцінили смак та естетичний вигляд страви.

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру
  • 1 шт. болгарського перцю
  • 1 шт. помідора
  • 2 шт. варених яєць
  • 200 г маринованої кукурудзи
  • майонез
  • сіль, зелень петрушки

Спосіб приготування:

  • Нарізаємо кубиками почищені від шкірки помідор та перець;
  • Зливаємо рідину з кукурудзи, а яйця тремо на грубій тертці.
  • Сир вимішуємо з майонезом і викладаємо на дно тарілки.
  • Наступні шари розташовуємо так:

1 шар: сир;

2 шар: помідори;

З шар: яйця + майонез;

4 шар: кукурудза + майонез;

5 шар:  перець.

Грецький салат з цитрусовими

Рецепт грецького салату з цитрусовими
Рецепт грецького салату з цитрусовими

Це новий салат з незрівняним смаком і дивовижним ароматом.

Інгредієнти:

  • 200 г твердого сиру фета
  • 2 шт. свіжого огірка
  • 2 шт. стиглих помідорів
  • пучок свіжого салату
  • 1 шт. перцю болгарського
  • 30 г маслин
  • 1 шт. стиглого апельсину

Цитрусова заправка:

  • 0,5 лимона
  • 1 ч. л. меду
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • суміш перців
  • сіль до смаку.

Спосіб приготування:

  • Приготувати заправку.
  • Вимиті овочі та сир нарізати великими кубиками, грубо порізати листя салату.
  • Чверть цибулі намаринувати: трішки посипати цукром та скропити соком з лимону. Залишити настоюватися.
  • Половинку апельсину без плівок порізати на дрібні кубики, з решти витиснути сік.
  • До заправки додати сік з апельсину та лимону.
  • З’єднати всі овочі з маслинами та сиром, щедро приправивши заправкою. Салат краще подавати відразу.

Хочете вразити своїх гостей справді оригінальною та незвичною стравою, то ця новинка серед салатів – те, що вам потрібно.

Салат «Букет троянд»

Рецепт салату «Букет троянд»
Рецепт салату «Букет троянд»

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250 г
  • Буряки (відварені) – 2 шт.
  • Яєць – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 200 г
  • Печериці – 250 г
  • Млинців – 5 шт.
  • Горіхів (вольських) - 100 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 400 г
  • Листя салату, сіль, перець до смаку.

Спосіб приготування:

  • На сковорідці обсмажити до прозорості нарізану пів кільцями цибулю. Потім до цибулі додати нарізані гриби і продовжити обсмажувати, поки з грибів не зникне волога.
  • Відварені м’ясо курки та яйця порізати кубиками. До них додати потовчені горіхи, грубо натертий сир та охолоджені гриби. Заправити основу салату майонезом.
  • Натерті на дрібній тертці буряк з часником заправляємо майонезом та намазуємо на млинці.
  • Скручуємо млинці в рулетики, нарізаємо їх шириною в 4 см і викладаємо ребром на дно форми для запікання.
  • Зверху викладаємо основу салату і ставимо в холодильник на 3-4 години.
  • Охолоджений салат перевертаємо на тарілку і зверху прикрашаємо зеленню.

Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рецепти
В тему