Поради

Желатинова маска для волосся

Желатинова маска для волосся

Оспівані у багатьох піснях, розкішні дівочі коси завжди вважались одним з найголовніших атрибутів жіночої краси. Тож ми, не жаліючи коштів, часу та зусиль, робимо все, щоб волосся виглядало здоровим та доглянутим. Сьогодні набуває популярності досить складна (та й зовсім недешева) процедура ламінування волосся, яка, навіть пошкоджені, тьмяні пасма швидко перетворить на розкішні локони – зовсім як у рекламі шампуню! Ну а якщо на салонну процедуру по догляду за волоссям не вистачає часу чи коштів, зробимо доступну та безпечну маску з желатину для волосся в домашніх умовах.

Як діє желатинова маска для волосся?

Маска для волосся з желатином, як і її салонний прототип – ламінування волосся, дозволяє відновити пошкоджену структуру кожної волосини, надає пасмам здорового блиску, зробить волосся слухняними та доглянутими. Навіть найпростіша зачіска виглядає вишукано та елегантно, ніби щойно від перукаря. В чому тут секрет?

  • Колаген, що в достатній кількості міститься в желатині, працює як зсередини волосини, відбудовуючи її пошкоджену структуру, так і зовні, надійно вкриваючи кожну волосинку найтоншою прозорою плівкою.
  • До складу головного компоненту маски входять найнеобхідніші для волосся мінерали – кальцій, магній та фосфор, які підсилюють ефект відновлення та оздоровлення волосся.
  • Завдяки високому вмісту протеїнів, желатин для волосся забезпечує активацію росту волосся;
  • Застосування желатинової маски надає волоссю міцності та пружності, забезпечує надання об’єму від самих коренів та запобігає його ламкості.
  • Лікувальний ефект застосування маски для волосся з желатину особливо помітний при посічених та ламких кінчиках.

На жаль,  досить  навіть безпечна желатинова маска має ряд протипоказань, про які необхідно знати

  • наявність будь-яких пошкоджень шкіри голови;
  • наявність алергічної реакції на будь-який компонент, що входить до складу маски;
  • дуже сухе волосся – за таких умов, слід  додати до складу маски для волосся будь-який зволожуючий компонент;
  • кучеряве або надмірно жорстке волосся.

До того ж, важливо знати, що суміші на основі желатину не слід наносити на шкіру голови, а лише на волосся, оскільки вони забивають пори і можуть призвести до виникнення неприємних симптомів: лупи, свербіння тощо. І, зрозуміло, не забуваємо про почуття міри. Надмірне захоплення масками з желатину – це чимале навантаження, яке може послабити пошкоджене волосся.

Рецепти желатинових масок для волосся
Рецепти желатинових масок для волосся

Найкращі рецепти желатинових масок

Теоретична частина позаду і ми маємо нарешті перейти до застосування желатину для волосся на практиці. Варто зауважити, що однією з істотних переваг домашніх желатинових масок для волосся є їх доступна вартість, отже, це збереже не тільки час, а ще й кошти!

Ламінування волосся в домашніх умовах

Успіх домашнього ламінування цілком залежить від точного виконання всіх етапів – тут немає дрібниць, отже будьте максимально уважні! Готуємо желатинову суміш для ламінування. Вам знадобиться:

  • гранул желатину – 1 столова ложка;
  • теплої води – 3 столових ложки.

Змішаємо компоненти маски та залишаємо на деякий час (приблизно 15 хвилин) для набухання.

Ретельно миємо волосся, застосовуючи гарячу воду – лусочки кожної волосинки повинні максимально розкритися. Простежте, щоб миючий засіб не містив силікону. Ретельно просушуємо волосся махровим рушником або за допомогою фену, налаштованого на холодний обдув.

Розтоплюємо желатин для маски за допомогою водяної бані або мікрохвильовки.  Додаємо 1 – 2 чайних ложки бальзаму для вашого типу волосся. Наносимо суміш на пасма, відступивши один сантиметр від коренів. Особливо ретельно обробляємо кінчики. Коли желатиновий розчин нанесений, ретельно закриваємо волосся за допомогою харчової плівки, після чого утеплюємо голову великим рушником, хустиною або вовняною шапкою. Змити маску з желатином для волосся можна лише через годину. Зробіть це водою кімнатної температури. Сушити ваше розкішне волосся краще природним чином.

Маска с желатином проти випадіння волосся

Підготуємо:

  • желатин – 1 ст. ложку;
  • теплу воду – 3 ст. ложки;
  • жовток одного яйця;
  • меду – 2,5 чайні ложки;
  • лимонного соку – чайна ложка.

Підготуємо желатин (замочимо та розтопимо), додаємо інші складові та ретельно змішаємо. Таку маску тримаємо 45 хвилин, після чого ретельно промиваємо пасма ледь теплуватою водою. Для закріплення ефекту через кілька днів варто повторити процедуру.

Желатинова маска проти випадіння волосся
Желатинова маска проти випадіння волосся

Желатинова маска для пошкоджених кінчиків волосся

Набридло підстригати пошкоджені кінчики? До основи (розтопленого на водяній бані желатину – як ми це робили в попередніх рецептах) додаємо не більше столової ложки масла мигдалю.

Така маска ефективно відновить пасма та не допустить їх пошкодження в майбутньому.

Желатинова маска для ефектних блондинок

Додати сяйва світлим локонам допоможе  маска з желатину, в якій, замість  води ми використаємо  таку ж кількість соку лимона. Далі діємо за знайомою схемою: миємо голову, наносимо желатинову суміш, старанно утеплюємо, чекаємо 45 хвилин. Суміш освіжить колір, блиск та пружність кожної волосинки.

Маска з желатину для посилення росту волосся

Для цієї маски з желатином для густоти і росту вашого волосся вам знадобляться деякі аптечні препарати. До підготовленої основи додаємо:

  • аптечного розчину димексиду – не більше чайної ложки;
  • масляних розчинів вітамінів A і E – усього по пополовині чайної ложки.

Ретельно перемішуємо всі складові желатинової маски для волосся і розподіляємо по пасмах. Тримаємо, утепливши, близько години, після чого змиваємо і очікуємо на результат.

Маска для випрямлення волосся

Дівчатам, яких природа нагородила охайними, гладенькими пасмами, ніколи, на щастя, не зрозуміти, що це таке – від природи хвилясте або навіть кучеряве волосся. Ні, ми не скаржимося, ми застосуємо нашу секретно «зброю» – маску з желатину для випрямлення волосся. Для цього підготуємо звичайну основу з желатину і води, до якої додаємо трохи бальзаму або шампуню. Окрім того, при застосуванні для сухого волосся, можна додати трохи касторової олії або масляного розчину вітаміну A. Якщо ваші локони мають схильність до надмірної жирності, слід додати сік лимона або відвар кропиви.

Після нанесення, для підсилення дії маски для виправлення хвилястого волосся, використаємо фен, налаштований на помірну температуру.

Маски з желатину:важливі нюанси

Рецепти, які мі вам запропонували, принесуть максимальний ефект, якщо ретельно виконувати всі рекомендації щодо використання цього, дещо особливого продукту.

  • Уважно читайте рекомендації на упаковці – у різних виробників час набухання желатинових гранул може відрізнятися.
  • Нагрівайте суміш дуже обережно, вона не має кипіти – це позбавить желатинову маску її цілющих властивостей.
  • Завжди додавайте до складу трохи шампуню або бальзаму – це полегшить змивання.
  • Не використовуйте для миття голови після маски з желатином надмірно гарячу воду, це може призвести до склеювання волосся.
  • Сушити волосся перед нанесенням такої маски не потрібно, досить ретельно витерти голову рушником.

Окрім того, не слід забувати, що навіть за умов найточнішого відтворення технології,  отриманий результат може трохи (або й не трохи) відрізнятись від фото волосся «до» і «після». Це є цілком природнім фактором, адже  ми унікальні, особливі, надзвичайні. І прекрасні – і наше волосся не виключення! Любіть себе в свій неповторності, будьте здорові та щасливі.

                                                                

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса, Здоров'я, жінки, Волосся
В тему