Поради

Дві кулінарні книги, завдяки яким вам неодмінно захочеться готувати

Дві кулінарні книги, завдяки яким вам неодмінно захочеться готувати

Мабуть, у кожного із нас вдома є чимало кулінарних книг, які припадають пилом на поличках. Проте сьогодні пропонуємо вам познайомитися із двома книжково-кулінарними шедеврами, після ознайомлення із якими, вам неодмінного захочеться приготувати якісь страви.

 

Джеймі Олівер «Супер'їжа на щодень»

 Джеймі Олівер — це відомий британський кухар, який здійснив революцію у світі їжі Великої Британії. Вірите чи ні, але традиційна британська кухня дуже схожа на українську, — вона масна, поживна, у ній є чимало рецептів із м’яса та овочів тощо. Проте на приготування цих страв, британцям, як і українцям, доводиться витрачати чимало часу. Тому у Великій Британії люди перестали готувати, бо це нібито складно і почали вживати більше фаст-фуду і практично перестали влаштовувати сімейні обіди.

Джеймі Олівер народився у британській глибинці і свої перші кулінарні кроки робив у батька в пабі, а пізніше став учнем італійського кухаря Дженаро Конталдо. Це допомогло пізніше використовувати традиційні британські рецепти та пікантні італійські нотки у його особливій філософії кухні. Також цього молодого кухаря називають «голим». Ні, ні, він не куховарить лише в одному фартушку на голе тіло, — просто його рецепти настільки несекретні, що їх зможе приготувати будь-хто.

Джеймі Олівер та його рецепти докорінно змінили харчування на туманному Альбіоні. Він подарував світу прості, легкі, швидкі та елементарні рецепти яскравих страв, які хочеться і хочеться готувати. Тому британська королева Єлизавета ІІ нагородила його орденом. Також він потурбувався про харчування дітей у місцевих школах, де почали готувати саме за його рецептами.

 Його чергова книжка «Супер'їжа на щодень» - це спроба переосмислити здорове харчування не з погляду модних дієт чи порад блогерів. Джеймі Олівер здійснив чимало подорожей у країни, де є чимало жителів, що прожили 100 і більше років. Він познайомився із місцевими традиціями та культурою і зібрався унікальні рецепти довголіття, які трансформував на сучасний і доступний для кожного лад.

У цій книзі ви знайдете 90 рецептів сніданків, обідів, цікавих перекусів та навіть напоїв.

Навіть, якщо після прочитання цієї книги, вам буде боязко опанувати ці рецепти, Google вам у поміч. Адже у всесвітній павутині є чимало відеорецептів Джеймі Олівера, які допоможуть урізноманітнити ваше меню та потурбуватися про здорове харчування.

 

Євгеній Клопотенко «Зваблення їжею»

Українського кухаря Євгенія Клопотенка сміливо можна назвати послідовником Джеймі Олівера. Цей фактично юнак пройшов шлях від кулінара-дилетанта до відомого кухаря. Його - «фішка» - використання цілком українських ноток у кулінарії, повернення до забутих трав, які наші предки споживали у їжу та класичні традиційні рецепти, які дуже легко і швидко готувати.

 Євгеній Клопотенко став переможцем відомого кулінарного шоу на українському телебаченні та відкрив власний ресторан. Проте, не це головне — він, як і Джеймі Олівер, впроваджує соціальний проєкт зі зміни культури харчування «CultFood» і прагне змінити харчування в українських школах, аби дітям подобалося те, що вони споживають, а їжа приносила школярам здоров’я. Він розробив програму із нового шкільного харчування і деякі школи в Україні вже почали його запроваджувати.

 Клопотенко вважає, що готувати — це просто. Також він хоче зруйнувати стереотипи про українську кухню і пояснити, що це — не лише борщ та вареники.

 Його книга «Зваблення їжею» - це 70 елементарних рецептів цікавих і, водночас, простих страв на щодень. Біля кожного рецепту є час, який потрібний на підготовку страви, час приготування тощо. Гарно доповнюють книжку розділи із їжею для дітей, приміром, — нагетси та рецепти цікавого варення, наприклад, цибулевого конфітюру.

 У Євгенія Клопотенка є сайт із відеоуроками та рецептами страв, де ви знайдете всі необхідні підказки про те, як приготувати, приміром, стейк.

 Ці двоє кухарів та їхні дітища ґрунтовно доводять, що готувати яскраві, смачні та корисні страви — це просто та легко. Тому не гайте часу та вирушайте на кухню готувати щось смачненьке.

Олена Кузьмич, кандидатка філологічних наук, журналістка

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, книги
В тему