Поради

9 річниця весілля: традиції святкування та привітання на фаянсове весілля

9 річниця весілля: традиції святкування та привітання на фаянсове весілля

Дев’ятка – містична цифра, яка пророкує щастя і удачу. А 9 річниця весілля – особлива дата, яка має свої обряди, традиції і правила.

Психологи попереджають, що 9-й рік подружнього життя може бути переломним для пари і на цей період припадає багато розлучень. Партнери переживають чергову кризу, вихід з якої далеко неоднозначний. Можливо, саме тому цей маленький ювілей ще називають фаянсовим.

Чому саме фаянс символ дев’ятої річниці весілля? Адже, здавалося б, менш значні річниці молодята святкували під міцними знаками дерева, чавуну, цинку, міді та жерсті. А фаянс – це неміцний матеріал, з якого виготовляють посуд та статуетки. Він красивий, але крихкий, вимагає дбайливого догляду і трепетного ставлення.

У народі вірять, що фаянс став символом дев’ятої річниці шлюбу, оскільки ним можна охарактеризувати і сім’ю після 9 років спільного життя – пара дуже красива та любляча, але незначна сварка може стати тріщиною, яка розколе ідеальний союз.

Ромашкова, вербна чи кришталева річниця

9 річниця весілля відзначається як фаянсова у Нідерландах, США, Франції, скандинавських країнах та в більшості країн східної Європи. Але в Англії цю дату прийнято називати мідним весіллям, а в Німеччині символом цього свята вважають кристал.

Цікаво: У деяких українських джерелах 9 років весілля також називають вербним святом. Однак, ніяких цікавих історій, прив’язаних до цієї назви, – немає.

Нерідко фаянсове весілля ще називають ромашковим, – квіткою-символом ніжного кохання. Це дуже красива асоціація, яка трактує кохання дев’ятирічної пари, як союз чистий та романтичний. Але ромашка символізує не лише невинність почуттів, але і їхню нестабільність. На дев’ятому спільному році життя подружжя знову починає гадати на партнера: «Кохає чи не кохає».

Тому, аби підтвердити коханій свою любов, порадуйте її букетом ромашок. От тільки не забудьте додати до квітів записку з текстом: «Не гадай. Кохаю і сильно!». Особливо романтичні чоловіки можуть обсипати спальне ложе білими пелюстками.

 

Читайте також

Традиції святкування

Неважливо, як ви вирішили відзначити 9-й рік подружнього життя, лише удвох чи у широкому колі друзів та родини, не нехтуйте традиціями. Цікаві обряди та ритуали виділять цей день з поміж інших сімейних свят та празників.

То що ж варто зробити на дев’яту річницю подружнього життя, щоб в радості та щасті дочекатися золотого весілля?

  • На трапезний стіл ставлять дев’ять різних тарілок. Це може бути надбитий, надщерблений, вицвілий чи тріснутий посуд. Такі миски виступають символом прожитих років. Після першого тосту на фаянсове весілля, подружжя піднімає разом кожну тарілку та з дзенькотом розбиває об підлогу. Гості ж у цей момент в голос лічать до дев’яти. Осколки варто змести і відразу винести з дому. Цей обряд проводять двоє закоханих. Разом з уламками, молодята позбуваються колишніх непорозумінь і не до кінця забутих образ.

Цікаво: Містики запевняють, що дзенькіт битого посуду відлякує від дому злих духів, а психологи впевнені, що обрядове биття мисок має на меті зняти стрес і зменшити напруження у стосунках партнерів.

  • Підберіть один з осколків, покладіть його до коробки і зберігайте як сімейну реліквію. Якщо згодом ваш шлюб почне вкриватися тріщинами непорозумінь, запропонуйте половинці розбити разом іншу посудину, а її уламок помістіть у цю ж коробку. Осколок з фаянсового весілля зарядить позитивною енергією новий клаптик і ваші стосунки налагодяться.
  • Пара проживе ще багато щасливих років, якщо запросить на святкування більше дев’яти гостей. Та якщо одна із запрошених осіб знаходиться у парі, але прийде на річницю без своєї коханої половинки, – чекайте неприємностей.
  • Якщо хтось із запрошених по власному бажанню принесе молодятам у подарунок ромашки, – отже на пару чекає щасливе і довге життя у шлюбі.

Якщо не бажаєте гучного святкування, то хоча б заплануйте спільний похід у магазин і придбайте новий фаянсовий посуд. Ця дата створена для поновлення столових сервізів.

 

Подарунки на дев’яту річницю весілля

Всі ми любимо дарувати та отримувати подарунки, а дев’ята річниця весілля – чудовий привід щось презентувати коханій людині чи друзям. На що потрібно звертати увагу при вибору подарунка на фаянсово-ромашкове свято, щоб сюрприз був цікавим і корисним, ми розповімо далі.

Презенти коханій

Є дуже мало одружених чоловіків, які здогадуються, що подарувати дружині на 9 річницю весілля.

Якщо шукаєте гарний презент – завітайте у ювелірний магазин. Підкреслити символіку свята допоможуть ювелірні вироби з фаянсовими вставками:

  • Брошки;
  • Кулони;
  • Підвіски;
  • Колечка;
  • Сережки;
  • Набори прикрас з дорогоцінних металів.

Всі ці презенти точно порадують вашу кохану половинку на 9 років весілля. Інша назва цього ювілею – ромашкова річниця. Тому половинці можна сміливо дарувати аксесуари з цими польовими квітами:

  • Шпильки;
  • Біжутерію;
  • Сумочку;
  • Косметичку, сумку чи гаманець;
  • Парасольку;
  • Халатик чи фартушок;
  • Чохол на телефон;
  • Плаття.
Подарунок від чоловіка на ромашкове весілля: гаманецьПодарунок від чоловіка на фаянсове весілля: намистоПодарунок від чоловіка на ромашкове весілля: сумкаПодарунок від чоловіка на ромашкове весілля: парасолькаПодарунок від чоловіка на ромашкове весілля: чохол для телефонуПодарунок від чоловіка на фаянсове весілля: медальйон та сережкиПодарунок від чоловіка на ромашкове весілля: платтчПодарунок від чоловіка на ромашкове весілля: брошка
Подарунок дружині на 9 річницею весілля
Читайте також

Подарунок для коханого

Є кілька крутих ідей і для тих, хто роздумує над тим, що подарувати чоловікові на 9 річницю весілля.

Зокрема, порадувати коханого можна такими презентами:

  • Пивний кухоль чи чашка з красивим написом;
  • Керамічний талісман;
  • Фаянсова попільничка чи трубка для куріння;
  • Кальян;
  • Оригінальна копилка;
  • Ключниця;
  • Годинник;
  • Картина;
  • Шахи з фаянсу;
  • Цукерниця чи ваза для фруктів заповнена смаколиками;

Ромашкова тема здається далекою від представників сильної статі. Однак і тут слід поміркувати. Наприклад, коханому можна вручити квіткову піжаму, рушник чи капці.

Подарунок чоловіку на 9 річницею весілля: годинникПодарунок чоловіку на 9 річницею весілля: часиПодарунок чоловіку на 9 річницею весілля: ключницяПодарунок чоловіку на 9 річницею весілля: люлька для тютюнаПодарунок чоловіку на 9 річницею весілля: шахи
Подарунок коханому на 9 річницею весілля

Презенти від гостей

Не рідко і гості довго ламають голову над тим, що подарувати на 9 річницю весілля. Якщо ви досі не визначилися з презентом, можливо знайдете щось у цьому списку:

  • Фаянсовий посуд – ідеальний подарунок на 9 річницю весілля від друзів. Такі сервізи красиві і різноманітні. Та обмежуватися лише чашками не варто. Можна підібрати гарну супницю, салатницю, соусницю, чайник, тацю для торту, глечики для напоїв, вазу, підніс чи підставку для яєць;
  • Креативний подарунок від друзів – тарілки з фотодруком. Ви можете надрукувати на сервізі фото молодят чи красиві привітання з 9 річницею весілля. Або ж замовте одну фаянсову тарілку на підставці з фотом пари;
  • Хороший презент – декор. З фаянсу робляться цікаві фігурки для дому і саду, символічні декоративні прикраси, свічники і навіть шкатулки;
  • Якщо плануєте купити презент у тему свята, звернуть увагу на статуетки обереги;
  • Вибираючи подарунок на 9 річницю весілля не забувайте і про ромашкову тему. Можна порадувати молодят скатертиною, килимком, фіранками, пледом чи постільною білизною з квітчастим узором;
  • В крайньому разі подаруйте гроші у конверті розписаному ромашками.
Подарунки від гостей на 9 річницею весілля: скатертинаПодарунки від гостей на 9 річницею весілля: постільПодарунки від гостей на 9 річницею весілля: фаянсовий посудПодарунки від гостей на фаянсове весілля: посудПодарунки від гостей на 9 річницею весілля: посуд
Подарунки від гостей на 9 річницею весілля
Читайте також

Привітання з фаянсовою річницею

Дуже скоро 9 річниця весілля? Привітання – одна з найважливіших складових свята! Тож, постарайтесь у кожне з нижче написаних вітань додати щось від себе, аби молодята не сумнівалися у щирості виказаних слів.

Від душі вітаємо вас з фаянсовим весіллям!

Дивлячись у ваші сяючі очі, можна з упевненістю сказати: ви хороша пара. Плекайте вашу сім’ю, примножуйте статки і живіть разом до сивої старості. Нехай ваші почуття не холонуть і будуть завжди гарячі, немов свіжий чай в красивих фаянсових чашках. Чай – з ароматом ніжності і смаком щастя.

***

Вітаємо з річницею весілля!

Дорогі молодята, залишився лише рік до першого серйозного ювілею – десятої річниці весілля! Тож, зичимо, щоб цей рік був добрим, щасливим і вдалим. Нехай ваша фаянсова чаша завжди буде сповнена любові, достатку, ніжних почуттів і блага життя.

***

Щиро вітаємо вас з річницею!

Зичимо парі розписного і колоритного фаянсового щастя! Бажаємо безліч спільних перемог і радісних подій, доброї удачі і високого достатку, бравих цілей і безперечних успіхів, вічної любові і надійного блага, здоров’я сім’ї та щирого щастя.

***

Кохана дружино!

Ці дев’ять років були прекрасними, але я точно знаю, що наступні стануть ще кращими, яскравішими і чарівнішими.

Я обіцяю тобі різнобарвне, веселе і чудове життя! Давай і далі ділитимемо солодкі бажання і приємні моменти!

З річницею весілля нас!

***

Коханий!

Ось і ступила наша маленька сім’я на дев’яту сходинку подружнього життя. За ці роки ми стали ближчими один одному і безповоротно рідними. З кожним днем я все щиріше дякую долі за те, що зустріла тебе!

Так давай же розіб’ємо на щастя посуд, щоб всі негаразди розлетілися на тисячі осколків! Нехай наша сім’я багатіє посмішками, заживається гармонією та множиться любов’ю.

 

Фаянсове весілля – не кругла, але дуже важлива дата для подружжя. Тому постарайтесь відзначити це свято з яскравістю, навіть якщо гостей не запрошуватимете. Як мінімум випийте чаю з фаянсового посуду. Подейкують, що він у цей день має бути міцним і солодким, як і життя подружжя, що його скуштувало.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля, подарунки, свято
В тему