Поради

Сімейні фільми, які цікаво дивитися дорослим та дітям

Сімейні фільми, які цікаво дивитися дорослим та дітям

На жаль, часто все сімейне дозвілля зводиться до перегляду кінофільмів. При чому, діти обирають одне, а батьки інше. Пропонуємо подивитися сімейні фільми, які зацікавлять як дорослих, так і дітей.

Першому гравцю приготуватися (2018)

2045 рік. Земля перенаселена, а більшість її жителів живуть за межею бідності. Проте не все так погано: люди з реального світу втікають у віртуальний. В «Оазі» кожен обирає собі аватар і займається чим забажає.

Вейд Воттс – у справжньому житті звичайний підліток, але у грі його знають під ім’ям Персіваль. Він ганяється за артефактами, які залишив після своєї смерті творець «Оазу».

В одному із змагань, Персіваль рятує стрімерку Артеміду. Розгадувати таємниці гри їм удвох набагато простіше. Та дуже швидко віртуальний світ починає загрожувати реальному життю.

Цікаво: Картина знята на основі однойменного науково-фантастичного роману сценариста Ернеста Клайна. Кіно вчить не забувати про реальний світ, з головою поринаючи у віртуальні ігри. Саме тому картина «Першому гравцю приготуватися» очолює запропоновані вам фільми для сімейного перегляду. 2018-го також вийшли інші фантастичні картини:

  • Смертні машини;
  • Темні уми;
  • Бамблбі;
  • Світ Юрського періоду 2;
  • Складки часу.

Ці фільми досить цікаві, хоча деякі з них і провалилися в прокаті.

У головних ролях: Тай Шерідан, Олівія Кук.

Суперсімейка (2004)

Сім’я Парр доволі звичайна. Роберт працює клерком в страховій компанії, а його дружина Хелен виховує їхніх трьох чарівних діток. Та це зараз життя родини спокійне, а ще кілька років тому Роберт, відомий публіці під прізвиськом Містер Винятковий та Хелен, яку називали Еластиком, боролися зі злочинністю.

Проте після того, як Містер Винятковий врятував самогубцю, життя супергероїв змінилося в гіршу сторону. Земляни не потребують людей з над можливостями і ті змушені приховувати своє єство.

І от Бобу пропонують роботу героя. Та згоджуючись на цю пропозицію, Містер Винятковий навіть не здогадувався, що втягне у халепу всю свою суперсімейку.

Цікаво: «Суперсімейка» заслужено входить до нашого імпровізованого списку «Кращі мультфільми та фільми для сімейного перегляду». 2018 року також вийшло продовження цієї історії. Варто зазначити, що «Суперсімейка 2» отримала схвальні відгуки від критиків.

Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа (2005)

Четверо дітей Певенсі, переховуючись від бомбардувань фашистських літаків, покидає гучний Лондон та відправляється у село, до друга їхніх батьків.

Там, від нудьги діти починають грати у хованки і найменша з Певенсі, – Люсі, залізає у стару шафу, звідки потрапляє у казковий світ Нарнії. Юнка знайомиться з фантастичним фавном Містером Тумнусом, який розповідає, що Нарнія вже сто років знаходиться під владою могутньої Білої чаклунки. Врятувати королівство зможе тільки сім’я Певенсі.

Цікаво: Фільм «Хроніки Нарнії» – екранізація твору «Лев, чаклунка і платтяна шафа» Клайва Льюїса. Загалом автор написав сім історії про казкову Нарнію. До слова, багато читачів та глядачів впевнені, що фільми значно яскравіші та краще адаптовані під сучасного глядача в порівнянні з книгою.

Якщо ж вам з дітьми сподобається цей сімейний фільм, то у 2008 та 2010 вийшло продовження – «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан» і «Хроніки Нарнії: Підкорювач Світанку».

У головних ролях: Джорджі Генлі, Скандар Кейнс, Вільям Мозель, Анна Попплвелл.

Читайте також:

Великий дружній велетень (2016)

Софі – дуже допитлива дівчинка. Тому, коли їй розповіли історію про велетня, який опівночі гуляє темними вулицями міста, вона ризикуючи власною безпекою, вирішила поглянути на чудовисько. На нещастя Софі, велетень її помітив і тепер його таємниця під загрозою.

Закутавши дівчинку в одіяло, велетень забирає її у свою країну.

Цікаво: Картина «Великий дружній велетень» стовідсотково могла б увійти у список «Кращі сімейні фільми 2016 року». Стрічка знята за однойменним романом Роальда Даля. Кіно вражає не тільки хорошою графікою, а і вдалим музичним супроводом. Композитором фільму виступив Джон Вільямс, який писав музику до таких культових картин як «Зоряні війни», «Щелепи», «Індіана Джонс», «Один вдома» та «Гаррі Поттер».

У головних ролях: Марк Райленс та Рабі Бернгілл.

Подорож до центру Землі (2008)

Тревор Андерсон – дивакуватий, молодий, забудькуватий вчений. Кілька років тому його старший брат-науковець Макс, безслідно зник. І от невістка привозить до Тревора його племінника, – впертого та байдужого підлітка Шона.

Ці десять днів, які дядечко Тревор та Шон повинні були провести разом не обіцяли нічого цікавого. Аж доки, у старих речах брата Тревор не знаходить записи, які можуть привести їх до Макса.

І так, Тревор та Шон відправляються у небезпечну та захоплюючу подорож.

Цікаво: За основу фільму був взятий роман Жюля Верна «Подорож до центру Землі». Чотири роки потому, у 2012, вийшло продовження історії «Подорож 2: Таємничий острів», в який провідна роль дісталася Дуейну Джонсону.

У головних ролях: Брендан Фрейзер, Джошуа Хатчерсон, Аніта Брієм.

Зубна фея (2010)

Дерек Томпсон – хороший хокеїст, який за те що вибиває суперникам зуби, отримав прізвисько Зубра фея. І хоча, завдяки безтактності, на льоді в нього все доволі непогано вдається, в емоційному плані Дерек не такий професіонал. Зокрема, він абсолютно не вірить у чудеса, і більше того, намагається відкрити очі на цю правду дітям. Відтак, від прямолінійності Томпсон страждають дітки його дівчини.

І ось, Дерек забувши покласти долар за зуб під подушку маленькій Тесс і намагаючись розповісти дівчинці правду про чарівних істот, накликає на себе гнів Департаменту фей.

Тепер суровий хокеїст приміряє колготки, платтячко, крильця та працюватиме зубною феєю.

У головних ролях: Дуейн Джонсон, Ешли Джадд, Джулі Ендрюс.

Читайте також:

 

Людина-павук: Повернення додому (2017)

Пітер Паркер щойно повернувся з битви проти команди Капітана Америки і тепер тренується у новому костюмі, який йому люб’язно подарував його наставник Тоні Старк. Та доки, ночами, Пітер бореться з дрібною злочинністю, вдень він звичайний, і варто зазначити, не надто популярний учень.

Спокійне життя Пітера закінчиться, коли він один на один стикнеться з лиходієм Стерв’ятником.

Цікаво: Перезапуск історії вийшов вдалим. Не дивно, що новий Павук очолив списки, де зібрані кращі сімейні фільми 2017 року. Аби в повній мірі зрозуміти фільм «Людина-павук: Повернення додому», варто було б подивитися картину «Перший месник: Протистояння». А щоб збагнути цей фільм, потрібно переглянути ще 12 попередніх робіт кіностудії Marvel. Але «Людина-павук» – досить самостійний проект і подивитися цей фільм можна навіть тим, хто не знайомий з проектами Marvel.

У головних ролях: Том Голланд, Майкл Кітон, Зендая та інші.

Дім дивних дітей міс Сапсан (2016)

Джейк – звичайний 16-річний хлопчина. Він не здобув популярності у школі та навряд чи коли-небудь стане королем вечірок. Однак, його дідусь впевнений, що юнак наділений надзвичайним даром.

Життя Джейка було сірим та злагоджений, аж доки його сім’ю не спіткало горе. Дідусь хлопчика помер при загадкових обставинах. А перед своєю кончиною він залишив внукові дивну записку, просячи «відшукати сапсана в петлі 1943 року». Що означає це послання та як воно пов’язане з фантастичним минулим дідуся?

Цікаво: Фільм знятий за однойменною книгою Ренсома Ріггза. Історія у фільмі завершена, але автор у 2014 році написав продовження – «Місто Порожніх», а в 2015 році «Бібліотека душ».

У головних ролях: Ейса Баттерфілд, Єва Грін, Семюел Лірой Джексон.

Секрети домашніх тварин (2016)

Макс – щасливий пес. У нього любляча господарка Кеті, хороша квартира та багато друзів. Загалом він вважає що його життя склалося добре. Однак все псує Дюк, – велетенська псина, яку добродушна Кеті взяла жити до себе.

Дюк – невихований, здоровенний і зовсім не привітний. І саме через його витівку Дюк та Макс опиняються на вулиці. Перш ніж повернутися додому, чотирилапим доведеться пережити багато пригод.

Цікаво: «Секрети домашніх тварин» – класика в жанрі «сімейні мультфільми». 2019 рік стане справжнім святом для фанатів цієї історії, адже на травень запланована прем’єра сиквелу мультфільму «Секрети домашніх тварин 2».

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, Сім'я, Школа батьківства
В тему