Поради

5 секретів щасливого сімейного життя

5 секретів щасливого сімейного життя

Якщо вам коли-небудь доводилося бувати на весіллях, то ви ймовірніше всього чули після вітання: «Даруємо вам гроші, щоб діти були хороші», побажання нареченим терпіння. Невже саме у цій чесноті секрет сімейного щастя?

Ні, секрет щасливого сімейного життя не в терпінні. Точніше, не тільки в ньому…

Ось головні секрети хороших відносин у подружжі.

Весілля нічого не змінює

Запорука щасливого шлюбу – щасливе дошлюбне життя з партнером. Весілля – день чарівний, але цьому дню не під силу провести товсту лінію, за якою залишиться все погане з холостяцького життя. Основа сімейно-шлюбних відносин – сумісність пари до реєстрації. І якщо цей фундамент нестійкий, можливо, не варто будувати на ньому майбутнє?

Якщо ж ви вирішили працювати над відносинами після їх реєстрації, то ви або безумно закохана людина, або невиправний оптиміст. Тут слід відразу зазначити: якщо ваш союз до весілля був катастрофою, то після реєстрації шлюбу все стане ще складніше і гірше. І ніякі секрети щасливого сімейного життя не врятують вашу сім’ю.

Вчіться говорити, вчіться слухати, вчіться мовчати

Психологія сімейних відносин далека від космічних проблем. Частіше розмовляйте, діліться, не соромтеся оголювати душу перед партнером. Виникла проблема? Не ставте перед фактом, а просіть допомоги та поради. Погодьтесь, коли у вас просять допомоги, то значно приємніше її дати, а ніж коли її вимагають, як борг, який ви завинили половинці.

Щохвилини відкривайтеся і відкривайте кохану людину, вчиться читати між рядків. Практикуйте бесіди, адже в розмовах розкривається душа. Ви будете готові, коли в двері постукає криза сімейних відносин і зможете розвернути її з порогу.

Але стежте за якістю розмов. Розповідати коханій людині скільки разів ви сьогодні ходили на роботі в туалет, – дурість. А от повідомити про те, що вас звільнять чи зарплату знизять, – важливо.

Краще взагалі мовчати, а ніж псувати стосунки пустими балачками, які не приносять ні користі, ні знання, ні задоволення.

Секрет сімейного щастя в тому, щоб гармонійно маневрувати між цими трьома постулатами: я говорю, я слухаю, я мовчу.

Читайте також:

Поважайте особистий простір

Бути близьким і відвертим з людиною, яку любиш дуже важливо, але не плутайте «близько» з «нав’язливо». За кожним з партнерів має залишатися простір для вільних дій. І як не прикро, але впускати чи ні в цей маленький світ кохану половинку, вирішує господар створеної планети. Чоловікові не потрібно знати всіх жіночих секретів, а жінка цілком може обійтися без інформації про слабкості сильної статі. Різне коло ваших друзів, яке зустрічається за одним столом тільки на святах подружжя – це нормально. Криза сімейних відносин часто виникає через життя в клітці, тому нехай хоч стіни клітини не будуть скляні.

Не забувайте про секс

Якщо пара не займається сексом, він їм не подобається, якщо він їм не подобається – вони займаються ним неправильно. Секс, взагалі, міра довіри і близькості між подружжям. Якщо до шлюбу можна перетерпіти поганий інтим, то жити з поганим сексом до кінця життя – нестерпно. Переступити через себе і визнати проблеми в інтимному житті – важко, але хвилини страху і сорому вартують годин насолоди.

Секрет щасливого сімейного життя простий, – більше хорошого сексу, менше сорому. Якщо ж ви вважаєте за краще відлежуватися у ліжку колодою, не дивуйтесь, якщо ваша половинка шукатиме адюльтер на стороні.

Читайте також:

Виховуйте в собі повагу до обранця

Любов живе сім років. Якщо ви не хочете втратити іскру, що тримає вас разом, і розлучитися (ледве-ледве дотягнувши разом до сьомої річниці, ні не весілля, а знайомства), залишивши дітей без повноцінної сім'ї – ростіть в собі повагу до партнера. Палкі почуття минають, але повага і вдячність за розуміння, чесність і доброту залишаються. Саме на такому фундаменті тримається шлюб.

Через 20-30 років вам буде байдуже до того, що ваш партнер мало заробляв, якщо у вас виховані та люблячі діти. Вам не потрібно буде згадувати розгромний скандал з биттям посуду, якщо вистачить мудрості вислухати кохану людину, поговорити не переходячи на особисті образи.

Тисячі найвидатніших умів століттями намагалися пізнати магію, яку творить чоловік та жінка, але марно. Єдиний секрет щасливого сімейного життя полягає в нелегкій роботі над своїми недоліками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, сім'я, шлюб, щастя, стосунки
В тему