Поради

Як відбілити зуби в домашніх умовах: 11 секретів голлівудської посмішки

Як відбілити зуби в домашніх умовах: 11 секретів голлівудської посмішки

Білі зуби вважаються еталоном краси. Тому не дивно, що багато людей цікавляться тим, як відбілити зуби в домашніх умовах і готові піти на ризик заради голлівудської посмішки. Та як додати посмішці білизни і не нашкодити емалі?

Ми підготували для вас добірку популярних способів домашнього відбілювання.

Перекис водню

Перекис водню відмінно висвітлює зуби. Він окисляє зубну емаль, не викликає істотних змін у самому шарі.

Відбілити зуби з допомогою перекису можна двома способами. Перед обома методами передбачається чищення зубів звичайною пастою. Отже, перший спосіб: промочіть ватний диск чи паличку рідиною і злегка протріть зубки. Другий: занурте щітку у розчин перекису і використовувати її для чищення зубів.

Також 1,5% та 3% розчином перекису можна полоскати ротову порожнину перед чищенням. Ковтати рідину не можна.

Однієї-двох таких маніпуляцій в тиждень достатньо. Та пам’ятайте, такий спосіб не рекомендують практикувати людям з високою чутливістю зубів, а тривала дія перекису водню може привести до пошкодження тканин ротової порожнини.

Відбілювальні смужки та гелі

Коли йдеться про те, як відбілити зуби в домашніх умовах, то стоматологи рекомендують смужки та гелі на основі того ж перекису. Це популярні і відносно недорогі засоби, які допомагають отримати білосніжну усмішку.

Відбілювати зуби цими засобами потрібно згідно з інструкцією. Та зазвичай достатньо витерти зуби від слини та наклеїти смужки чи втерти гель не торкаючись ясен.

Ці засоби відмінно усувають потемніння емалі. В середньому слід застосовувати смужки 2 рази в день протягом 30 хв. Виробники запевняють, що ефект буде помітний вже на 3-й день використання.

Чищення зубів спеціальними пастами

Такі пасти впливають на емаль особливими речовинами і твердими частинками – абразивами. За допомогою відбілювальних зубних паст можна зняти м’який поверхневий наліт і зробити зуби білішими на декілька тонів.

Капи

Досить зручним і безпечним видом домашнього відбілювання є носіння індивідуальних кап. Їх виготовляють за зліпком щелепи і наповнюють відбілювальним складом. Вони можуть зробити зуби білішими до 10 тонів.

Читайте також: Правда та міф: як часто можна робити манікюр гель-лаком

Сода

Ті, хто хоч раз задумувався про те, як відбілити зуби в домашніх умовах, стовідсотково чули про соду. Цей порошок незамінний, якщо мова заходить про те, щоб відмити столове приладдя чи каструлі. Але і у ванній кімнаті, поряд з зубною пастою, сода не завадить.

Ця кристалічна речовина дійсно добре відбілює зуби. До слова, соду додають до більшості зубних паст, адже вона і є тим самий природнім відбілювачем.

Найпростіший рецепт того, як відбілити зуби в домашніх умовах, нанеси на зубну щітку звичайну пасту і злегка посип зверху содою. Для кращого ефекту можна додати кілька крапель лимонного соку. Цією сумішшю чистість зубки кілька хвилин, після чого прополосніть рот холодною водою.

Такий рецепт слід застосовувати не частіше одного разу на тиждень.

Ще один варіант: зміщати соду з водою до стану густої каші. Цією пастою чистять зуби. Така формула менш травматична для емалі і чищення зубів такою пастою дозволяється двічі на тиждень.

Та в цього варіанта є два значних мінуси. Перший: сода стирає зубну емаль. Зубчики стають чутливими та втрачають міцність. Негативно впливає сода і на ясна: вони починають кровоточити.

Найкращий варіант того, як відбілити зуби в домашніх умовах содою, – додавати її до зубного порошку.

Молочні продукти

Чим полюбляють лакомитись зубки? Звичайно, найбільше їм смакує сир та молоко, які багаті на кальцій, – елемент, який забезпечує міцність кісток і зубів. Та якщо сир вам не смакує, а як відбілити зуби вдома без шкоди для емалі, ви не знаєте, то вам буде цікаво дізнатися, що білою усмішку зробить сухе молоко.

Для цього нанесіть на щітку пасту та присипте її зверху сухим молоком. А тоді чистьте зуби, як звичайно це робите.

Всього дві такі процедури на тиждень, і зуби не лише стануть білими, а і міцними.

Активоване вугілля

Як не дивно, але ця чорна таблетка може додати зубам білизни. Це один з найдешевших та найбезпечніших методів відбілювання зубів. Цей антиоксидант відмінно бореться з плямами на емалі, які залишилися після чаю, кави та їжі.

Як провести процедуру? Розітріть таблетку до порошкоподібної маси. Цей порошок можна додати до зубної пасти або використовувати самостійно. Насипте чи нанесіть суміш на щітку і чистьте зуби кілька хвилин. Не лякайтесь, чорний колір легко змивається з зубчиків. Щоб отримати хороший результат, однієї процедури на тиждень буде досить.

Тепер ви знаєте, як відбілити зуби. Вугіллям можна висвітлити зуби до трьох відтінків.

Читайте також: Як прискорити ріст волосся: найефективніші маски та найпростіші поради

Морська сіль

Ще один хороший компонент для відбілювання зубів – морська сіль. Вона багата на кальцій, магній та залізо та може похвалитися антибактеріальними властивостями. Відтак, сіль лікує ясна, зміцнює емаль та усуває неприємний запах у роті.

Для застосування розмішайте чайну ложку солі у теплій воді і прополощіть цією рідиною рот.

Також можна змішати дрібну сіль, пасту та лимонний сік і почистити цією сумішшю зубки. Повторюйте процедуру раз в тиждень.

Фольга

Як відбілити зуби за допомогою фольги? Ні, жувати та напитати зуби цим тоненьким листом металу не потрібно. Для початку зробіть з фольги дві капи для верхніх та нижніх зубів. Потім змішайте зубну пасту, соду і сіль в співвідношенні 2:1:1. Отриману суміш намастіть на фольгу, а тоді надягніть саморобні «капи». Протримайте фольгу на зубах до 10 хвилин, після чого зніміть і почистіть зубки звичайною пастою.

Це ідеальний варіант для тих. То задумується над тим, як відбілити зуби за 5 хвилин.

Результат вас приємно здивує. Але захоплюватися таким методом не варто. Для підтримання голлівудської посмішки достатнього робити таку процедуру один раз в тиждень.

Лимон

Врятує зубчики від жовтизни і лимон. Як відбілити зуби лимоном? Змішайте 1:1 сік цього цитруса та воду. Почистіть цією сумішшю зуби, прополощіть рот та ще раз пройдіться по емалі щіткою зі звичайною зубною пастою.

Лимон містить аскорбінову кислоту, що освітлює зуби. До того ж цей кислий фрукт може похвалитися антибактеріальними властивостями, які знищують мікроорганізми, які живуть у роті.

Бананова шкірка

Ще один «смачний» спосіб відбілювання зубів в домашніх умовах – бананова шкірка. Вона не шкодить емалі і практично безкоштовна. Для сяючої посмішки, 2-3 хвилини втирайте у зуби внутрішню сторону бананової шкірки. Потім прополощіть рот водою.

Аби посмішка була сяючою достатньо 1-2 процедур в тиждень. Це дуже простий і абсолютно безпечний спосіб.

Читайте також: Інтуїтивне харчування: правила схуднення без дієт

Як зберегти білосніжну усмішку

Мамо знати, як відбілити зуби в домашніх умовах. Потрібно розуміти, що кожна з цих процедур так чи інакше школить емалі. Недостатньо просто вибілити зубки, потрібно ще й зберегти сяючу посмішку якомога довше. Якщо ви хочете, щоб ваші зубки залишалися якомога довше білосніжними, уникайте продуктів з цього списку:

«Темні» вороги сяючої посмішки:

  • Зафарбовані газовані і безалкогольні напої, лікери;
  • Чорний чай та кава;
  • Жувальний тютюн та сигарети;
  • Чорниця;
  • Томатний соус.

Чим небезпечне відбілювання зубів удома

Основний недолік більшості домашніх методів відбілювання в тому, що вони пошкоджують емаль, роблячи зуби слабкими і чутливими. Тому, перед початком процедур потрібно чітко зважити всі за і проти домашнього відбілювання:

  • Серед основних завдань пацієнта – самостійно розрахувати дозування і час впливу відбілювального складу. При недовгому застосуванні та невисокому дозуванні ефекту відбілювання може і не бути, а при занадто старанному й агресивному впливі є ризик отримати опіки і травми;
  • Перед тим, як відбілити зуби в домашніх умовах, варто усвідомити, що неправильно виконавши маніпуляцію, можна підвищити чутливість та спровокувати запалення ясен;
  • Професійне відбілювання дорожче, але і результат гарантований. Більшість домашніх способів тільки знімають плівку з емалі, при цьому старий наліт і зубні камені прибрати не можна. Максимум, що реально зробити за допомогою домашнього відбілювання, – повернути емалі природний колір, який близький до жовтого;
  • Домашнє відбілювання здатне негативно впливати на емаль і ясна, подразнити слизову, підвищити чутливість зубів, викликати алергію і навіть отруєння при випадковому проковтуванні деяких засобів;
  • Знадобиться багато часу і сил, тому що для досягнення ефекту потрібно користуватися відбілювальними засобами до шести тижнів. При цьому емаль може знову потемніти, особливо якщо зловживати їжею, що містить природні барвники.

Якщо ж ви все-таки наважилися на домашнє відбілювання зубів, відвідайте стоматолога. Він скаже, чи буде воно ефективним у вашому випадку, а також запропонує зробити зручну індивідуальну капу для домашнього використання і порекомендує оптимальний відбілювальний склад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, народна медицина
В тему