Поради

Як часто можна робити манікюр гель-лаком: правда та міф

Як часто можна робити манікюр гель-лаком: правда та міф

Не рідко можна почути, що від гель-лаку нігті псуються. Та що про це думають майстри манікюру та лікарі? Ми розповімо, як часто можна робити манікюр гель-лаком та чи безпечний гель-лак.

Сьогодні, красиві нігті не просто жіноча забаганка, а естетична необхідність. Та догляд за нігтиками передбачає витрату часу, уваги і терпіння... А такий популярний нині гель-лак забезпечує ідеальний манікюр на півмісяця. Не потрібно часто перефарбовувати нігті, а отже економиться час та кошти. Але як часто можна робити манікюр гель-лаком?

Передісторія виникнення гель-лаку

Така техніка манікюру з’явилася не так вже й давно. Революційний прорив в нігтьової індустрії відбувся зовсім випадково. В кінці 1970 років дантист Стюарт Нордстром, працюючи з зубним порошком, почув від своєї клієнтки дивне зауваження, мовляв, у кабінеті пахне хімікатом, який з’являється при створенні нігтів з порцеляни.

Такий коментар довго не давав лікарю спокою і після численних експериментів він створив особливий мономер «Solar Nail», здатний зміцнити нігтьову пластину і збільшити її гнучкість.

А у 1979 році він заснував компанію Creative Nail Design, яка розташувалася у його гаражі та налічувала сім працівників. Частину роботи виконували і члени сім’ї.

Так Стюарт Нордстром випустив свою продукцію на ринок. Паралельно CND пропонувала необхідне манікюрні приладдя.

Ідею винахідливого дантиста підхопили працівники сфери Nail art (декоративний манікюр і розпис нігтів). І згодом невелика компанія перемістилася з домашнього гаража в сучасні лабораторії з новітнім обладнанням.

А у 2010 році компанія представила новітню розробку, яка влаштувала справжню революцію в Nail art індустрії. Це був гібрид лаку та гелю, який довго носився та просто видалявся. Тоді і постало запитання чи безпечний гель-лак.

Вихід гель-лаку на ринок

Новий продукт від компанії CND отримав назву «Shellac». В перекладі з англійської це означає – «оболонка», «захист», «раковина», «панцир», «шкаралупа», «каркас» і ще багато інших синонімів, які розкривають повний сенс призначення цього засобу. До слова, саме від цієї англійської назви у побуті пострадянських країн популяризувалися такі слова як «шилак» та «лак-ши».

Сьогодні сотні виробників випускають гель-лаки. У їх складі містяться рідкі полімери (мономери), які при сушінні манікюру під лампою застигають і полімеризуються. При цьому база гель-лаку проникає в самі верхні шари нігтьової пластини, завдяки чому покриття дуже чіпко тримається на нігтях.

Цікаво: Чим відрізняється гель-лак і звичайний лак? Простий лак для нігтів сохне природним шляхом. Для затвердіння гель-лаку потрібні УФ та LED-промені (від 30-ти секунд до 2-х хвилин). Чи можна мочити нігті після гель-лаку? Так. Після висихання гель-лак, на відміну від звичайного лаку не змазується.

Читайте також: Діагностика по нігтях: як виглядають хвороби серця, шлунку та крові на нігтях

Чи справді гель-лак шкодить нігтям

Гелеві лаки не подовжують нігтик, не моделюють форму, але роблять його міцнішим, оскільки створюють на поверхні міцну еластичну плівку, під якою пластина продовжує рости.

Загалом, гель-лак – це гібрид, який увібрав в себе кращі властивості лакових покриттів:

  • Простота нанесення;
  • Яскравий блиск;
  • Багата палітра кольорів;
  • Відсутність неприємного запаху;
  • Довгий термін служби;
  • Стійкість до пошкоджень.

Та скільки б переваг не мав цей варіант, багатьох цікавить, як часто можна робити манікюр гель-лаком та чи безпечний гель-лак. Беззаперечні плюси не відміняють того факту, що хімічна формула цього покриття містить речовини, які забезпечують глибоке проникнення і зчеплення з натуральним нігтем.

Відтак, лише чітке дотримання технології покриття та зняття гель-лаку гарантує захист натурального нігтя від ушкоджень.

Дуже важливо, щоб майстри та клієнти усвідомлювали, що перетримувати гель-лак на нігтях не можна, навіть якщо манікюр виглядає ідеальним.

Скільки днів можна носити гель-лак

Строк носіння гель-лаку триває 10-14 днів. Після двох тижнів покриття знімають, і найчастіше через появу відколів чи вицвітання кольору.

Та втрата естетичної привабливості не головна причина зняття манікюру. За два тижні гель-лак в’їдається у структуру нігтьової пластини. І тоді, аби зняти гель-лак, потрібна більш агресивна дія, що, безумовно, зашкодить нігтям. Ось головна причина того, чому не можна переношувати гель-лак.

Читайте також: Як прискорити ріст волосся: найефективніші маски та найпростіші поради

Чим небезпечний гель-лак

При правильній техніці нанесення і зняття гель-лак абсолютно нешкідливий і навіть корисний, адже забезпечує захист нігтьових пластин від мікротріщин, розшарування, подряпин та агресивного впливу навколишнього середовища. До того ж, на відміну від звичайних лаків, не містить шкідливих хімічних речовин, таких як толуол і формальдегід.

Та питання «Як часто можна робити манікюр гель-лаком», – дуже суперечне. Часте використовування гель-лаку, висушує нігтьову пластину, що провокує тріщини. Нігтик не отримує кисню, а це призводить до втрати власного захисного шару. Особливо вразливі до гелевого покриття тонкі та ламкі від природи нігті. В результаті, після зняття покриття, пластина виглядає тьмяною, слабкою та віддає жовтизною, ось чому не можна переношувати гель-лак.

Сам тому покриття потрібно знімати вчасно і лише з допомогою спеціальних матеріалів.

Чи потрібно робити перерви

Теоретично, покривати нігтики гель-лаком можна безперервно. Однак, якщо підійти до цього питання з практичної точки зору, то перерви необхідні. Тож, як часто робити манікюр? Нігтики під гелем можуть бути не довше двох-трьох місяців. Але яким зручним не був би гель-манікюр, від нього потрібно періодично відмовлятися.

За твердженнями дерматологів, ніготь страждає не стільки через шар гель-лаку, як через процедуру його видалення з пластини та неправильний догляд за нігтями. Тому фахівці рекомендують після трьох-чотирьох сеансів нанесення гель-лаку, робити невелику перерву. За час відсутності гелю нігтьова пластинка насичуються киснем, нігті стають міцнішими і повертають здоровий блиск. Якщо ж нігті після зняття манікюру слабкі і сухі, від лаку на деякий час доведеться відмовитися.

Читайте також: Чим зайнятися, коли нудно: 22 поради для тих, хто хоче провести час з користю

Небезпека порушення технологій нанесення та зняття гель-лаку

Секрети довгого носіння гель-лаку криються у професіональності майстра. Процедура гель-манікюру може завдати шкоди нігтям, якщо майстер виконав її невірно або з порушеннями технологій. Так, багато хто впевнений, що на спиляних нігтях гелеве покриття тримається краще. Насправді ж, така маніпуляція лише травмує нігтик, адже гібрид гелю та лаку і так добре зчіплюється з кератином натурального нігтя.

Страждають нігті і через неправильне видалення покриття. Розчинення гель-лаку чи тим паче здирання його, як плівки, призводить до розшарування пластини. Повністю спилювати гель-лак апаратом або пилкою, а також використовувати жорсткі металеві пилочки не припустимо. По мінімуму використовуйте полірувальні бафи. Це все веде за собою виснаження нігтьової пластини.

Відновлення після гель-лаку

Ви ніколи не поцікавитесь тим, як часто можна робити манікюр гель-лаком, якщо будете стежити за станом нігтів. Здоровим нігтям гелеве покриття не принесе ніякої шкоди. А от шкірні захворювання та лак на слабких нігтях може погіршити ситуацію. Тому у перервах краще покривати нігті відновлюваними засобами. Важливо використовувати спеціальну зволожуючу косметику та робити ванночки:

  • Желатин. Це джерело гліцину та рідкісних амінокислот. Він попереджує старіння та сухість. Для ванночки столову ложку звичайного харчового желатину розчиніть у склянці гарячої води. Коли вода охолоне, опустіть руки у ванночку і протримайте там до 20 хвилин. Після протріть руки серветкою. Процедуру проводьте 1-2 рази в тиждень;
  • Йод. Цей хімічний елемент врятує від розшарування нігтів та грибка. Змащувати пластинку необхідно пензликом чи ватяною паличкою в один шар. Намагайтеся робити процедуру акуратно, щоб не забарвити кутикулу і шкіру навколо нігтя. Обробляти нігтики йодом рекомендують ввечері 1-2 рази в тиждень;
  • Сіль. Столову ложку солі розчиніть у склянці води і додайте 3-4 краплі йоду. Руки тримають у розчині 15-20 хвилин. На завершення процедури, шкіру витирають насухо;
  • Мигдаль та жожоба. Користуйтеся засобами на основі цих масел. Мигдаль захищає нігті від втрати вологи – основна причина їх ламкості, а жожоба живить корінь нігтя.

Як часто можна робити манікюр гель-лаком? Якщо ви користуєтесь послугами хорошого майстра, який чітко дотримуєтеся правильної техніки покриття нігтів гель-лаком і його подальшого зняття, то «відпочинок» нігтям потрібний значно рідше і лише в разі, коли пластини потребують спеціального лікування.

line

Якісний та витончений манікюр у Луцьку замовляйте в майстрині Катерини Волошиної (телефон — 0992322587)!  Підписуйтеся на сторінки Катерини в Instagram та Facebook !!!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: манікюр, краса
В тему