Поради

8 ОЗНАК ТОГО, ЩО ВАМ ЧАС ДО СТОМАТОЛОГА

8 ОЗНАК ТОГО, ЩО ВАМ ЧАС ДО СТОМАТОЛОГА

Звертатися до стоматолога у плановому порядку необхідно два рази на рік, навіть якщо вас нічого не турбує.

Так лікування пройде менш затратно і допоможе зберегти здоров'я зубів або запобігти можливим ускладненням.

Проте приводом для відвідування лікаря можуть стати деякі ознаки.

Чутливість зубів до холодного

Сильний біль у зубах під час пиття холодного може виникнути через демінералізацію емалі – недостатню кількість мінералів і кальцію, а також використання абразивних відбілювальних паст. Стоматолог скоригує ваш раціон. Швидше за все, в ньому не вистачає корисних для зубів продуктів.

Неприємний запах

Можливо, ви просто забули почистити зуби. А можливо, все набагато серйозніше. Неприємний запах із рота (галітоз) часто свідчить про низку різних захворювань, таких як наліт чи захворювання ясен. Але сморід може бути не пов'язаний із зубами, а сигналізувати про проблеми з легенями чи печінкою.

Зміна прикусу

Закриваєте рота, а зуби змикаються не так, як раніше? У вас змінився прикус. А це може призвести до втрати зубів.

Біль від солодкого, гарячого або в нічний час доби

Такі симптоми викликає карієс чи запалення нерва. Це, у свою чергу, призведе до видалення і протезування зуба (встановлення коронки). Біль при поїданні солодкого може виникати і внаслідок клиновидних дефектів – стоншування зубів біля ясен або як наслідок неправильного використання зубної щітки.

Кровоточивість

Не важливо, кровоточать ясна самі по собі чи під час чищення зубів. Похід до стоматолога в таких випадках не відкладають. Кровоточивість загрожує захворюванням порожнини рота і втратою зубів.

Вагітність або її планування

Планувати лікування зубів необхідно заздалегідь – у деякі періоди вагітності лікування і діагностика не проводяться. Карієс – осередок інфекції, який несприятливо впливає на малюка й організм жінки.

Поява неприємних відчуттів у щелепі або в суглобі

Йти до лікаря варто, якщо під час відкривання чи закривання рота з'являється хрускіт або ви відчуваєте і чуєте клацання в суглобі нижньої щелепи. Це може згодом спричинити болі в шиї, мігрень, шум у вухах, хворобливість зубів при кусанні, стирання емалі. У цьому випадку змінитися може навіть обличчя.

У вас є пломби, коронки, імпланти, вініри

Для збільшення терміну служби цих конструкцій необхідний огляд стоматолога не рідше двох разів на рік. Який догляд потрібен саме вам, може підказати тільки фахівець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему