Поради

ЗАМША НА СТІНАХ: переваги

ЗАМША НА СТІНАХ: переваги

Бажаєте додати своєму приміщенню респектабельності? Тоді вам сподобається замша.

Звичайно, тканина досить швидко зношується, і покриття виходить недостатньо міцним. Але у сучасному світі є більш практична альтернатива такому оформленню – штукатурка під замшу, що імітує текстури цього матеріалу.

Не варто думати, що покриття буде точно повторювати справжню замшу. Візуально поверхня вийде дуже схожою, але відмінності все ж будуть помітні. Тут важливо правильно підібрати колір покриття, щоб домогтися максимальної схожості з оригінальним матеріалом.

Переваги рішення

На відміну від натуральних матеріалів, штукатурка під замшу буде практичнішим вибором. У такої обробки знайдеться чимало плюсів, з яких можна виділити кілька основних.

  • Покриття виходить довговічним – термін його служби може вимірюватися десятиліттями.
  • Працювати з такими матеріалами можна як всередині будинку, так і на вулиці; є спеціальні різновиди штукатурок для зовнішніх робіт.
  • Стіни з цією обробкою можна мити – штукатурка вологостійка, що дозволяє використовувати її навіть у ванних кімнатах або на кухні.
  • Базова суміш має білий колір, що дає можливість тонувати її в потрібний відтінок за вашим бажанням. Однак при виборі відтінку і підготовці суміші до подальших робіт потрібно відразу ж пофарбувати необхідну кількість матеріалу. Так менше ризику, що відтінки в різних партіях не співпадуть.
  • Суміші такого плану мають відмінну адгезію до різних матеріалів – бетону, гіпсокартонних поверхонь, цегли і так далі. Не рекомендують наносити їх лише на пофарбовані олійною фарбою або покриті крейдяними покриттями стіни.

До недоліків штукатурки з ефектом замші можна віднести два моменти: тривалий час висихання шару і високу вартість самого матеріалу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Інтер'єр, замша, інтер'єр
В тему