Поради

Як схуднути без дієт, таблеток і спорту: 17 секретів для дуже лінивих

Як схуднути без дієт, таблеток і спорту: 17 секретів для дуже лінивих

Побороти зайву вагу та закріпити результати можна не лише виснажливими тренуваннями та суворими дієтами. Іноді, аби скинути 5-10 кілограмів, достатньо просто змінити свої звички.

Ми пропонуємо ознайомитися з 17-ма простими звичками, практикуючи які можна суттєво знизити вагу без голодування, спорту та таблеток.

Блакитний колір – ворог калорій

Мрієте схуднути без дієт, таблеток і спортзалу? Візьміть за звичку їсти у кімнаті з блакитними стінами. Вчені довели, що блакитний колір дивним чином пригнічує апетит. Голубе сяйво робить їжу менш привабливою на тарілці і в результаті ви з’їсте менше ніж зазвичай. Натомість, теплі відтінки, такі як жовтий, коричневий чи рожевий навпаки роблять страву апетитнішою.

Не вірите? Тоді задумайтесь, чому так мало ресторанів, їдалень та кухонь оформляють у блакитних тонах.

Не звинувачуйте холодильник

Зазвичай, у лишньому жирку на боках і стегнах, ми звинувачуємо холодильник, мовляв, їм те, що є. Однак у холодильнику їжа просто так не з’являється, її туди кладемо ми. Тому візьміть собі за звичку, окрім булок, майонезу та калорійних солодощів, які ви купуватимете для сім’ї, брати щось і для себе, наприклад селеру, рибу та кисломолочні продукти.

Не менш важливо розкласти продукти так, щоб спершу лежала більш корисна їжа, наприклад горіхи, цільнозернові хлібці, знежирений йогурт і т.д.

І так, наступного разу, відкривши холодильник, ви оберете легший перекус для вашої фігури.

Візуалізація

Як схуднути на 10 кг? Працювати над собою легше, якщо ви постійно нагадуватимете собі, заради чого стараєтеся. Просто на дверці холодильника приклейте два фото: на одному ви з рихлим животиком, а на іншому модель, фігура якої є для вас ідеалом.

В черговий раз, ідучи до холодильника (не тому що їсти хочеться, а тому що зайнятися нічим), ви поглянете на себе і свій ідеал і можливо задумаєтесь: а чи не завелика ціна за звичайний бутерброд? Краще випити води чи імбирного чаю.

Звичайно, щоразу такий фокус не спрацьовуватиму, але раз-через-раз ви все-таки знайдете для себе менш шкідливе заняття, а ніж заїдати нудьгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як худнуть знаменитості?

Як схуднути без дієт, таблеток і спорту

Ховайте їжу

Не доїли вечерю? Це дуже добре! А тепер заховайте залишки їжі, інакше, проходячи повз столу, на якому стоїть тарілка з ложкою салату та недоїдений бутерброд ви обов’язково закинете це в рот.

Якщо їжа буде постійно на очах, виникає спокуса з’їсти її хоча б з почуття незавершеності. А це не одна з тих звичок, які допомагають схуднути.

Ще один важливий момент: приймаючи їжу прибирайте подалі салатники, каструлі і тарілки – все те, з чого можна взяти добавку.

Жувальна гумка

А ви знали, що жуючи гумку ви спалюєте 11 додаткових кілоджоулів на годину? А це більше, ніж ми витрачаємо сидячи перед монітором комп’ютера! І так, розжовуючи гумку до 2 годин в день, ваше тіло здатне спалити 1 кг за рік.

От тільки не захоплюйтесь цим! Жуйте гумку після їжі протягом 15 хвилин. Більш тривале жування може призвести до порушення нормальної функції тканин ясен і пародонту. Щодо гігієни, то кожного разу беріть нову пластинку: жуйка «другої свіжості» не тільки не буде боротися з карієсом, а сама перетвориться на розсадник бактерій.

Більше молока

Полюбляєте молоко? Тоді вам вже відомий рецепт топового коктейлю під назвою «Як схуднути швидко». Просто запивайте їжу молоком. Цей чудо-напій містить кальцій, який зменшує кількість насичених жирів і спалює 300кДж. До того ж, кальцій з молока має волокнисту структуру, тому легко з’єднуються з молекулами жиру і виводить їх з кишечнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 законів правильного обіду

Як схуднути без дієт

Стояти – не тяжко

Як схуднути без спорту? Все просто! Більше стійте! Розмовляючи по телефону, вирішуючи елементарні завдання на роботі, уступаючи місце старшим людям у транспорті, готуючи на кухні. Звичайно, без справжнього і інтенсивного спорту не можна розраховувати на блискавичне схуднення. Але 225кДж за кожні 25 хвилин «простою» ви спалите.

Двохсторонній рух

Наступного разу обідаючи, візьміть вилку або ложку в ліву руку (якщо ви шульга – то в праву). Навряд чи вам вдасться граційно їсти з першого разу. Ви споживатимете їжу повільніше, а отже з’їсте менше. Ще один плюс: така вправа не лише допоможе схуднути, а і навчить вас сконцентровуватися на їжі та насолоджуватися стравами не переїдаючи.

Ви їсте очима

Розмір має значення коли справа стосується не лише порції, а і посуди. Схуднути легко можна, якщо їсти з тарілок з маленьким діаметром. Чим більша тарілка, тим меншою здаватиметься порція, а отже захочеться докласти ще ложечку або дві. Яка ж перевага тарілок з малим діаметром? Перше: у таку миску поміститься менше їжі. Друге: наші очі посилають сигнал мозку про те, що ми наїлися лише коли тарілка порожня.

Пийте більше води

Ви на кожному кроці чуєте про те, що в день потрібно випивати від півтори до п’яти літрів води? Чому ж ви досі цього не робите? Наш організм часто плутає спрагу і голод – і це факт. Якщо у вас є лишні кілограми, то очевидно, ваш апетит неправильно регулює споживання калорій. І ймовірніше всього, це через спрагу, яка маскується почуттям голоду.

Відчуваючи голод – пийте. Якщо і через 10 хвилин вам хочеться їсти, то це і справді голод і можна поїсти.

Також візьміть за правило вранці відразу після пробудження випивати склянку теплої води натщесерце. Ця нехитра звичка допоможе кишечнику добре працювати протягом усього дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пий та худни: напої для стрункості 

Як схуднути без дієт

Їжте гостріше

Додайте перцю. По-перше, з ним омлет, авокадо і сандвічі смачніші. А по-друге, активні компоненти чорного перцю перешкоджають утворенню нових жирових клітин.

Солодке можна

Як схуднути, якщо не уявляєте життя без шоколадок та булочок і заради них готові пожертвувати стрункою фігурою? Не впадайте в істерику: солодке можна їсти. Головне – правильно вибрати час.

Солодощі та мучні продукти можна їсти без наслідків до 12 години дня. В цей час обмін речовин працює швидше, тому вуглеводи засвоюються без наслідків.

Правило 20 хвилин

Якщо після прийому їжі не з’явилося відчуття насичення, руки самі тягнуться до чогось смачненького. Однак нашому організму потрібно близько 20 хвилин для усвідомлення того, що їжі було достатньо. Тому в цей час краще зайняти себе якимось завданням: прогуляйтеся, приберіть, подивіться серіал.

Розділяй і пануй

Ми добре знаємо скільки ложок каші чи черпаків супу з’їдаємо за один раз. Але дієтологи знайшли секрет того, як легко схуднути. Фахівці радять провести експеримент: прибрати половину своєї звичайної порції, а те що залишиться пережовувати повільно та зосереджено.

Якщо жувати ретельно, відчуття голоду зникає. Незважаючи на те, що порція вдвічі менша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їмо і худнемо: 7 продуктів, які можна їсти на ніч

Як схуднути без дієт

Чистість зуби

Ні, справа не гігієні. Просто, почистивши зуби на ніч ви підсвідомо налаштовуєте себе на те, що сьогодні вже їсти не будете. Так, перенісши гігієнічні процедури ротової порожнини на 1-2 години, ви врятуєте свою фігуру від лишніх калорій, а отже не думатимете, як схуднути на 5 кг без зайвих турбот.

Ранкова кава

Лікарі згуртувалися проти кави! Проте, незважаючи на всі недоліки, цей напій, звичайно у розумній кількості, корисний, коли справа стосується схуднення. Так, чашка міцної заварної кави вранці збільшує частоту серцевих скорочень, пришвидшує дихання і підвищує рівень метаболізму на 16%.

Звичайно, схуднути на 20 кг за місяць, п’ючи вранці каву не вийде. Але у союзі з іншими звичками, вам з часом вдасться позбутися зайвої ваги.

Один нюанс: аби кава сприяла схудненню та не шкодила здоров’ю, обирайте якісний продукт, а в сам напій не додавайте цукор. Однієї чашки в день цілком достатньо для результату.

Сила грейпфруту

Нещодавно вчені дізналися, що просто ласуючи половинкою грейпфруту перед прийомом їжі можна схуднути без дієт та спорту від 2 до 5 кг лише за три місяці.

Витерпіти всі муки виснажливих дієт та інтенсивних тренувань може не кожний, а от згадувати про те щоб до обіду з’їдати половинку грейпфрута, до снаги навіть безвольним панянками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло, Харчування і дієти
В тему