Поради

Корисні властивості кориці, про які ви не підозрювали

Корисні властивості кориці, про які ви не підозрювали

Кориця - це спеція, яку ви або любите, або ненавидите. Відмінний аромат кориці нагадує прохолодний осінній або зимовий вечір з чаєм в руці. Однак кориця - це не тільки характерний аромат, але і властивості, які запобігають багатьом захворюваннм, зокрема раку. Але і це ще не все! Дізнайтесь більше про корисні та не дуже властивості кориці!

Кориця - це висушена кора кориці, яку ви зазвичай купуєте у вигляді порошку. Чи знаєте ви, які корисні корисні властивості для нашого здоров'я має кориця? Розглянемо їх детально

Кориця полегшує запам'ятовування

Дослідження показують, що регулярне вживання кориці покращує процес навчання. Завдяки цій спеції ви можете швидко запам'ятати великі об’єми нової інформації.

Кориця знижує рівень цукру і холестерину в крові

Кориця позитивно впливає на рівень холестерину в крові, що призводить до його зниження. Щоденне вживання цієї приправи також стабілізує рівень цукру в крові. Люди з генетичним діабетом другого типу слід ввести в свій раціон корицю, вонаїм надзвичайно корисна!

Кориця зміцнює імунітет

Кориця має заспокійливу дію на запалення в організмі. Варто ввести корицю в раціон восени і взимку, щоб зміцнити імунітет та протидіяти застуді.

Кориця знижує ризик розвитку раку

Кориця - потужний антиоксидант. Коефіцієнт ORAC для кориці, який ілюструє здатність нейтралізувати вільні радикали, становить до 131 000 і є одним з найвищих серед усіх продуктів. Завдяки цим властивостям кориця може запобігти раку.

Коричне масло володіє антибактеріальними властивостями

Коричне масло, відповідальне за характерний запах кориці, має антибактеріальний ефект. Його доповнення до їжі може допомогти вам уникнути або полегшити харчове отруєння.

Коричневе масло відштовхує комах!

Запах кориці стримує нав'язливих комарів та небезпечних кліщів. Пам'ятайте, однак, що чисте ефірне масло кориці може подразнювати шкіру, тому завжди розбавляйте її базовим маслом (наприклад, соняшниковою олією).

Але у деяких випадках кориця може бути і шкідливою! Розглянемо ці випадки більш детально.

Кориця подразнює шлунково-кишковий тракт

Великі кількості кориці можуть подразнювати тонку слизову оболонку травного тракту. Його слід уникати людям, які страждають запаленням шлунка, печією або синдромом подразненої товстої кишки.

Велика кількість кориці може пошкодити печінку

Кориця - джерело кумарину, з'єднання, яке при споживанні в надлишку може привести до пошкодження печінки. Проте, вам потрібно буде додати велику кількість кориці для кожного прийому їжі, щоб приправа могла викликати шкідливі зміни. Щоденне споживання в помірних кількостях є абсолютно нешкідливим і має ряд переваг, описаних вище.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему