Поради

Від чого допоможе палений цукор

Від чого допоможе палений цукор

Насамперед, це старий перевірений засіб від кашлю. Він володіє не тільки цілющими властивостями, але і приємним смаком.

В наші дні існує безліч фармацевтичних препаратів від кашлю. Однак вони мають протипоказання і побічні дії. Солодка «паленка» набагато більше безпечна, ніж аптечні ліки. У чому ж полягає користь цього народного засобу?

Як готувати палений цукор?

Половину склянки цукрового піску треба засипати на сковорідку і розтопити. Повинна вийти рідина карамельного кольору. Не слід тримати цукор на вогні занадто довго, інакше він почорніє  і стане непридатний до використання.  Отриману рідину перелити у формочки і дати застигнути.

Можна приготувати іриски з молоком. Такий рецепт паленого цукру від кашлю особливо рекомендується при болях в горлі. Суміш добре пом'якшує запалені тканини. Треба взяти півсклянки молока і підігріти в каструлі. Як тільки рідина стане теплою, всипати в неї склянку цукру. Суміш потрібно проварити на повільному вогні до загусання. Потім розлити по формочках і охолодити.

При сухому кашлі і болях в горлі рекомендуються такі рецепти сиропів:

З лікарськими травами. Слід використовувати чебрець, подорожник або корінь солодки. Ці рослини мають муколітичними властивостями. 1 столову ложку сухої трави заварити, як чай, у склянці води. Рідину процідити. Потім розтопити на сковороді половину склянки цукру і додати до нього отриману заварку. Склад довести до кипіння, а потім охолодити.

З горілкою. Приготувати паленку з 30-40 г цукру. Не знімаючи складу з вогню, додати в нього стакан води. Довести до кипіння і зняти з плити. Після охолодження додати 3 столові ложки горілки.

З алое. Розтопити 100 г цукру і додати склянку води. Суміш довести  до кипіння, зняти з вогню, додати 1 столову ложку соку алое. Остудити.

Лікування дітей

У віці від 1 року до 3 років дітям не рекомендується вживати палений цукор у вигляді льодяників та ірисок. Малюкам краще приготувати сироп. У віці 4 років і старше дитині вже можна давати паленку в застиглому вигляді. Діти далеко не завжди люблять приймати таблетки і мікстури від кашлю. А ось льодяники і солодкі цукерки дитина завжди вживає з задоволенням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, кашель, рецепти, лікування
В тему